Belföld

Botrányt okozott Mikola

Mikola István kiállt a sokat támadott Hospinvest mellett, s azt hangoztatta, van helye az egészségügyben a magántőke bevonásának - tudósít a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet szerint több fideszes politikus is felháborodással fogadta, hogy Mikola István (Fidesz) Kökény Mihály (MSZP) társaságában tett látogatást a napokban a Hospinvest által működtetett kiskunhalasi kórházban, ahol többek között azt mondta: a sokat támadott céget nem tartja profitérdekelt pénzszivattyúnak.

A lap arról számolt be, hogy több fideszes politikus is nehezményezte Mikola István szereplését, de névvel egyikük sem akart nyilatkozni. Többen azt állították a Magyar Nemzetnek, hogy párttársuk megjelenése az intézményben nem volt szerencsés, és szavaival kiállt a sokat támadott Hospinvest mellett.

A cikk szerint a fideszes politikus annak a véleményének is hangot adott Kiskunhalason, hogy helye van az egészségügyben a magántőke bevonásának szakmai vállalkozásokon keresztül, megfelelő korlátokkal. A párttársak szerint viszont ez az álláspont nem illik abba a kommunikációs stratégiába, amelyet a Fidesz képvisel a magánosítás kapcsán – olvasható a Magyar Nemzetben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik