Belföld

Rálőttek a rendőrök egy BMW-re

Igazoltatás elől menekült egy fekete BMW Budapesten, a rendőrök figyelmeztető lövést adtak le. A golyó egy ház falába csapódott, senki nem sérült meg.

A BRFK I. kerületi kapitányságának munkatársai a Logodi utcában ellenőrizni kívántak egy fekete színű személyautót, ám a jármű vezetője – az egyértelmű rendőri jelzés ellenére – megállás nélkül továbbhajtott – mondta Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese. A rendőrök az autó után indultak, majd a II. kerületben, a Moszkva tér és Szilágyi Erzsébet fasor kereszteződésénél a menekülő jármű vezetője szándékosan a rendőrautónak ütközött, s megállás nélkül továbbhajtott a XII. kerület irányába.

A rendőrautó megállni kényszerült, s a szolgálati járműből kiszálló rendőr figyelmeztető lövést adott le a menekülő autóra. A lövedék azonban gellert kapott, irányt változtatott és egy közeli épület falába csapódott: az ütközés és a lövés következtében senki nem sérült meg. A járműre mint tárgyra leadott lövés a rendőrségről szóló törvény szerint nem minősül lőfegyverhasználatnak – áll a rendőrség közleményében. A Budapesti Rendőr-főkapitányság körözést adott ki az autóra és vezetőjére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik