Belföld

Fegyelmi a cukorbeteget elutasító mentős ellen

Nem járt el helyesen a rendőrségi mentőautó személyzete a július 5-i melegfelvonuláson, amikor nem láttak el egy cukorbeteg nőt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Tényfeltáró vizsgálat indult annak megállapítására, hibázott-e a személyzet akkor, amikor nem látott el egy idős nőt, aki a segítségüket kérte, illetve egy másik esetben, amikor egy ellátásra jelentkező nőt elláttak ugyan, de némi késedelemmel. A szombati rendezvények rendőri biztosításának ugyanis része volt az egészségügyi biztosítás, melyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság egészségügyi szolgálata látott el.

„Az egészségügyi biztosításban részt vevő mentőautók személyzetének elsődleges feladata a sérült rendőrök ellátása volt, olyanoké, akik az őket ért támadások során, a helyszínen sérültek meg” – olvasható a rendőrség honlapján.

A szombati melegfelvonuláson egy nő rosszul lett a tömegoszlatásra használt könnygáztól – az esetről az egyik szervező számolt be egy honlapon, ahol közölték a mentőautó rendszámát is. A mentős a beszámoló szerint durva és megvető kiabálás mellett közölte: „Mi azért vagyunk itt, hogy a rendőrséget szolgáljuk, az ilyen embereket nem!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik