Belföld

Három családot telepítettek ki a viharkárok miatt

Több mint 260 helyre hívták a tűzoltókat kedd reggelig a hétfő éjszakai vihar után. Az ország minden megyéjében vannak viharkárok. A legnagyobb pusztítást északon végezte az eső és az erős szél, három családot kitelepítettek.

Kedd reggelig több mint 260 helyen segítettek a tűzoltók a viharkárok elhárításában. A legnagyobb kárt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében okozta a vihar. A fővárosban a sok víz és a fakidőlések okozták a legnagyobb problémát – mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A legtöbb esetben a tetőket rongálta meg a jég és az eső. Volt olyan település, ahol nyolcvan ház tetejét tette tönkre a vihar. Zamárdi és Siófok között a vonatközlekedés is szünetelt néhány órára, mert fa dőlt a vasúti pályára.

A Heves megyei Hatvanban két családot kellett kitelepíteni, mert a vihar megrongálta a házuk tetejét. A Nógrád megyei Bercelen pedig azért kellett elhagynia egy családnak a lakását, mert villám csapott az épületbe – mondta a helyettes szóvivő.

A hétfői jelentések szerint a fővárosban súlyos sérültje is volt a viharnak: egy 55 éves férfira egy 15 méter magas fa egyik ága zuhant. A borsodi Edelényben egy nő sérült meg könnyebben, ő egy telefonfülkébe menekült a vihar elől, a szél azonban felborította a fülkét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik