Belföld

Alig nyaral idén a Fidesz

A Fidesz vezetői idén nyáron csak rövidebb szabadságra mennek, míg a frakció tagjai saját feladataikhoz mérten osztják be a pihenésre és a munkára szánt heteket.

Ezen a nyáron a Fidesz vezető politikusai egy-egy hétre mennek szabadságra, hiszen a párt célja, hogy a múlt héten bejelentett javaslatcsomaghoz hasonlóan, további más javaslatok kidolgozásával is elkészüljenek az őszi parlamenti ülésszak kezdetére – mondta Szijjártó Péter. “Alapvetően nem vakáció jellegű nyár áll előttünk” – fogalmazott.

A politikus emlékeztetett: múlt héten Orbán Viktor pártelnök és Varga Mihály alelnök jelentette be, hogy a benzin jövedéki adójának, valamint a távhő és az alapvető élelmiszerek általános forgalmi adójának csökkentésére nyújtott be törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a Fidesz.

A szóvivő ismertetése szerint ezt követően sok más kezdeményezés is lesz még a nyáron, több törvényjavaslat is készül, amelyek hosszú távra adnak választ a gondok megoldására.

Szijjártó Péter a részletekről nem kívánt nyilatkozni, csupán annyit közölt: javaslataikban a gazdasági növekedés megindítására, a jelenlegi válság kezelésére valamint az áremelkedés ütemének mérséklésére kívánnak válaszokat megfogalmazni.

A Fidesz képviselőcsoportjának szabadságával kapcsolatban azt közölte: a frakciótagok választókörzetükben végzik a munkájukat a nyári hónapokban is, és saját belátásuk szerint mennek szabadságra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik