Belföld

Oszlattak a Hősök terén

A Hősök terénél több kilós kövekkel dobálták az ellentüntetők a rendőröket, akik vízágyúkkal és könnygázzal oszlattak. A rendőrök jelenleg a Városligetben üldözik az ellentüntetőket. A Meleg Méltóság Menete biztonsági okokból más útvonalon érkezett meg az '56-osok terére.

A Meleg Méltóság Menete az Erzsébet térről rohamrendőrök és teherautók sorfala között haladt a Városliget irányába. Az ellentüntetők a felvonuló melegeket megállás nélkül gyalázták, “mocskos buzik” jelzőt skandálva – közölte a FigyelőNet helyszínen lévő munkatársa. A rendőrök folyamatosan igazoltattak az ellentüntetők között, több embert is kiemeltek a tömegből – értesült lapunk.

A csuklyás, fekete ruhás ellentüntetők a Hősök terénél Molotov-koktélokkal, tojásokkal és nagyobb darab (több kilós) kövekkel támadták a rendőröket, akik a dobálásokra könnygázzal és vízágyúk bevetésével válaszoltak – mondta el az FN helyszínen tartózkodó munkatársa. Az összecsapásban több tüntető és rendőr is megsérült. Lapunk munkatársa szemtanúja volt, amikor egy – a fején csúnyán vérző – tüntetőt elvezettek a rendőrök.

A Hősök terénél a kordonokat teljesen szétverték a melegfelvonulás ellen tüntetők, akiket a rendőrök megpróbálnak a Városliget felé, illetve a Dózsa György úton a Keleti Pályaudvar vagy a Váci út irányába szorítani.

Bombagyárra bukkantak

A rendőrség egy Andrássy úti lakásban ismeretlen összetételű vegyi anyagokat, savakat tartalmazó üvegeket, gyúlékony anyagot tartalmazó palackokat és folyadékkal töltött tojásokat találtak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a lakásban tartózkodó hat férfit előállították, ellenük közveszély okozás bűncselekményekének elkövetése megalapozott gyanúja miatt indul eljárás, szakértők bevonásával.

Könnygázt vetettek be

A Liszt Ferenc tér környékén az út mindkét oldalán több száz ellentüntető fogadta a Meleg Méltóság Menetét. Az arcukat sállal, csuklyával eltakarók folyamatosan dobálják és mocskolják a felvonulókat. Üvegekkel, petárdákkal, kövekkel, paradicsomokkal, tojásokkal és sörös dobozokkal dobálták meg a melegek felvonulását.

Az ellentüntetők megpróbálták megbontani a kordont és rátámadtak a rendőrökre, akik válaszul könnygázt vetettek be. A Liszt Ferenc téren nagyjából 100-200, árpádsávos zászlókkal megjelent ellentüntető várta a menetet.

Tomcaték is elindultak

Szintén elindult a melegek felvonulása ellen tiltakozók menete az ’56-osok teréről. A néhány száz tüntető némelyikének csomagjait átvizsgálták a rendőrök. A szerb nagykövetség előtt valaki Molotov-koktélt dobott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik