Belföld

Földalattin menekítették a melegeket

Földalattin menekültek a melegtüntetés résztvevői. Lévai Katalint és Szetey Gábort megtámadták, Horn Gábort pedig megverték.

A melegtüntetés résztvevőit kisföldalattival menekítették ki a rendőrök – közölte a FigyelőNet helyszínen tartózkodó munkatársa. A rendőrök sorfalat képezve segítették a melegek biztonságos eljutását a földalattihoz. A rendőrök elmondása szerint egészen a Vörösmarty térig, ám a HírTv információ szerint a homoszexuálisok csak a Bajcsy-Zsilinszky útig juthattak el a kisföldalattival.

Nézze meg képgalériánkat - fotó: Gáti András/FN

Nézze meg képgalériánkat (fotó: Gáti András/FN)

A lapunk értesülése szerint a Hősök terén már csak az ellentüntetők vannak, akiket ismét megpróbálnak kiszorítani a rendőrök a térről.

Horn Gábor SZDSZ-es politikust megverték a melegfesztivál után – értesült az Index. A politikus a Városligeten keresztül hagyta el a fesztivál helyszínét, amikor három suhanc körbefogta. Először csak szidták, majd elkezdték köpködni, sörrel locsolni, aztán adtak neki három pofont.

Előzőleg Lévai Katalin szocialista európai parlamenti képviselőt és a másságát nyíltan vállaló Szetey Gábor volt államtitkárt is megtámadták a melegfelvonulás után.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik