Belföld

Halálos áramütést szenvedett a kábeltévés

Halálos áramütés ért egy férfit munkavégzés közben a Tolna megyei Nagykónyiban - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság.

A fiatalember egy szekszárdi székhelyű kábelszolgáltató cég, a Tarr Kft. alkalmazottjaként szerda este kábeltévés vezetéket épített ki egy villanyoszlopon, miközben az elektromos hálózat terhelés alatt állt – közölte Farkas Kinga sajtóreferens.
Hozzátette: a 21 éves szedresi fiatalembert munka közben halálos áramütés érte. Miután biztosító hevederben dolgozott, nem esett le az oszlopról.

A sajtóreferens tájékoztatása szerint a férfi 2-3 hónapja volt a cégnél, megkapta a szükséges munkavédelmi és szakismereti képzést, azonban több munkavédelmi előírást megszegve dolgozott. A baleset a jogszabályban meghatározott előírások megsértése, be nem tartása miatt következhetett be.

A rendőrség közölte, a munkálatokat be nem jelentve, szakszerűtlenül végezték, így ismeretlen tettes ellen foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt nyomozás indult, amelynek során több szakértő bevonása szükséges.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik