Belföld

Folytatódik az olaszliszkai per

A helyszínen, Olaszliszkán folytatódik ma az a bírósági per, amelyben az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével részben társtettesként, részben felbujtóként nyolc embert vádol.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán 2006. október 15-én ölték meg Szögi Lajos tiszavasvári tanárt két gyermeke előtt. A férfi gépkocsijával elsodort egy kislányt, aki a vízelvezető árokba esett, de sérülést nem szenvedett. A gyerek hozzátartozói, ismerősei azonban brutális kegyetlenséggel agyonverték a férfit, halálát a fejet ért mintegy 40 ütés, rúgás okozta.

A hónapok óta tartó tárgyalás az emberölés helyszínén, Olaszliszkán, a Kossuth Lajos utcában folytatódik. A délelőtt 9 órától várhatóan 16 óráig a tárgyalás idejére a rendőrség lezárja a helyszínt, ahova szakértőket hívtak, illetve megfelelő bizonyítási eszközöket is szállítanak, a vádlottak az őrzéséről külön gondoskodnak.

A távirati iroda úgy értesült: kétnapos túrát szerveznek a Gój Motorosok Olaszliszkára, hogy egy magántelekről megnézzék a helyszíni szemlét, majd „meglepetés bulit” tartanak. Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke ezzel kapcsolatban azt mondta: “ezennel felhívjuk a kormány illetékeseit, fokozott figyelemmel kísérjék az olaszliszkai “helyszíni szemlét és meglepetés bulit”. A hatóságok határozottan lépjenek fel a rendbontókkal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik