Belföld

Megrongálták az egri “kórházvédők” szóvivőjének kocsiját

Maró anyaggal öntötték le keddre virradóra Gyöngyösön az "egri kórházvédő bizottság" szóvivőjéne, Mánya Kristófnak, valamint a kórházvédő bizottság" egy másik tagjának az autóját.

A Gyöngyösön élő, az egri Markhot Ferenc Kórházban dolgozó főorvos elmondása szerint reggel munkába indulva észlelte, hogy megrongálták a gépkocsiját. Kihívta a rendőrséget, amely a helyszíni vizsgálatot követően eljárást indít.

A főorvos megfélemlítő akcióként értékelte a történteket, mert egyike azoknak, akik hevesen ellenzik az egri kórház funkcionális privatizációját. Szerinte az sem véletlen, a rongálás azt követően történt, hogy a kórházvédők nagygyűlést hirdettek kedd délutánra az egri Dobó térre.

Savat öntöttek Mánya Kristóf autójára (fotó: MTI)

Savat öntöttek Mánya Kristóf autójára (fotó: MTI)

A gyöngyösi esettel egy időben megrongálták a “kórházvédő bizottság” egy másik tagjának, Kulcsár Dániel főorvosnak a kocsiját a Heves megyei Ostoroson. Ebben az esetben is maró anyaggal öntötték le az autót. A szóvivő szerint mindebből az a következtetés vonható le, hogy összehangolt, üzenet értékű akcióról van szó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik