Belföld

Tíz és fél kiló heroin az ideges horvátnál

Tíz és fél kilogramm heroint foglaltak le a vámosok Röszkén - tájékoztott a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóreferense.

Némedi Varga Éva elmondta: amikor a röszkei vámhivatal munkatársai vasárnap egy horvát állampolgárságú nőt és az általa vezetett, német rendszámú gépkocsit ellenőrizték, felfigyeltek az asszony ideges viselkedésére.

Ezért a tételes vizsgálat mellett döntöttek, ennek során a jobb oldali első ülés előtti, gyárilag kialakított rekeszben elrejtve, húsz csomagban találták meg a nagy értékű kábítószert.

A vámhivatal a csaknem 150 millió forint értékű kábítószert lefoglalta, a horvát állampolgár ellen visszaélés kábítószerrel bűntett miatt a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala eljárást indított.

A legutóbb hasonló mennyiségű heroint június 5-én fogtak el Röszkén a vámosok, a Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer-bűnözés elleni osztályával közösen. Akkor szintén tíz és fél kilogramm kábítószert találtak, azt egy magyar férfi próbálta meg behozni az országba.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik