Belföld

Csődközelben a Károli?

Zsinati biztost neveztek ki a Károli Gáspár Református Egyetem működésének rendezésére, a rektor jogkörét korlátozták, a gazdasági igazgató megbízását visszavonták - írja a Népszabadság. Mindezt azért, mert a kiküldött könyvvizsgálók komoly hiányosságokat találtak.

A lap információi szerint a Károli egyetemen baj van. A református egyház – mint fenntartó – az egyetem költségvetésének tárgyalásakor úgy döntött, hogy könyvvizsgálót küld a helyszínre.

A könyvvizsgáló jelentése több hiányosságot is feltárt az egyetem működésével és gazdálkodásával kapcsolatban. Az egyház illetékes testülete ezek után – Szűcs Ferenc rektor kezdeményezésére – visszavonta a gazdasági igazgató vezetői megbízását, és zsinati biztost nevezett ki az egyetem működésének rendbetételére.

Ezzel együtt korlátozták a rektor “munkáltatói jogok gyakorlásával, valamint a vagyoni és gazdálkodási feladatok ellátásával kapcsolatos” jogkörét. A jogkört a kirendelt zsinati biztos felügyelete alá helyezték.

Mint a Népszabadság írja, érdekesség, hogy a reformátusok egy evangélikust kértek fel zsinati biztosnak, mégpedig Hafenscher Károlyt, az evangélikus egyház volt irodavezetőjét.

Az egyetemen történtekről az egyház zsinati szóvivője, Csoma Áron azt mondta: egy intézmény életében ilyen zavarok előfordulnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik