Belföld

Vonzó befektetési lehetőségek a tőke biztonsága mellett! (X)

Két új részvényt kínálunk azok számára, akik tőkéjük biztonsága mellett részesülni kívánnak magas növekedési potenciállal bíró piacok és vállalatok teljesítményéből.

Vonzó befektetési lehetőségek a tőke biztonsága mellett! (X) 1

A BNP Paribas két innovatív befektetési lehetőséget kínáló, a Budapesti Értéktőzsdére bevezetendő részvénye még 2008. július 4-ig jegyezhető a forgalmazóknál.

Az új feltörekvő piaci országokba befektető BNP Paribas New Emerging részvény, ill. a mezőgazdasághoz kapcsolódó vállalatok fejlődéséből profitáló BNP Paribas Agribusiness részvény vonzó új lehetőséget jelent azon befektetők számára, akik tőkéjüket biztonságban tudva részesülni kívánnak a fenti, magas növekedési potenciállal bíró piacok és vállalatok teljesítményéből.

A hazánkban még újnak számító befektetési lehetőség milyen előnyöket biztosít a hagyományos befektetési formákkal szemben?

A BNP Paribas New Emerging részvény a közeli jövőben várhatóan dinamikus növekedési pályára álló újabb feltörekvő országok teljesítményéből kínál részesedést. A részvény mögötti indexben nyolc kiemelt ország – Egyiptom, a Fülöp-szigetek, Indonézia, Mexikó, Pakisztán, Dél-Korea, Törökország, Vietnám – gazdasága szerepel. Maga a részvény négyéves futamidejű, a befektetők minden év végén az ún. megfigyelési napokat követően max. 20%-os osztalék formájában részesülnek az index teljesítményéből. Ezt az osztalékot, összhangban a BÉT-en jegyzett részvényekre fizetett osztalékra vonatkozó adózási rendelkezésekkel ill. a külső adótanácsadótól kapott állásfoglalás szerint, várhatóan 10%-os személyi jövedelemadó terheli.

Ugyanez az adókulcs vonatkozik a másik új részvény, a BNP Paribas Agribusiness kifizetéseire is, amely rövidebb, két és fél éves futamidejű, az osztalékfizetés pedig egy alkalommal, a futamidő végén, lejáratkor történik, a mögöttes index teljesítményét osztalékként kifizetve.

Milyen körülményeket érdemes a befektetőknek mérlegelniük?

Mind a feltörekvő országok gazdaságai, mind pedig a mezőgazdasághoz kapcsolódó szektorok növekedése várható, jók az esélyek az államkötvények hozamait meghaladó osztalék fizetésére. Célszerű már a jegyzési időszakban megvásárolni a részvényt és azt a lejáratig megtartani, hiszen a részvények visszaváltásakor a befektetők a kibocsátási árfolyammal megegyező összeget kapnak vissza, azaz a teljes befektetett tőke visszafizetésre kerül. A tőzsdei jegyzés biztosította likviditásnak köszönhetően a részvényt lejárat előtt is eladhatja a befektető, és vásárolhat újabb részvényeket is.

Hol vásárolhatók meg a részvények?

A BNP Paribas New Emerging és Agribusiness részvények a jegyzési időszak alatt a BNP Paribas Private Banking-nél, az Erste Befektetési Zrt.-nél, valamint az Erste Bank Hungary Nyrt., az OTP Bank Nyrt. és a Raiffeisen Bank Zrt. kijelölt fiókjaiban elérhetők a private banking ügyfelek számára; a pontos feltételekről az adott forgalmazó adhat felvilágosítást. A jegyzési időszakot követően a futamidő alatt a Budapesti Értéktőzsdén a másodlagos forgalmat tőzsdei árjegyző közreműködése fogja segíteni; az árjegyző az OTP Bank Nyrt. lesz.

A részvényekről bővebb információt a forgalmazóknál, illetve a http://eqdpo.bnpparibas.com/newemergingcell és a http://eqdpo.bnpparibas.com/agribusinesscell címen talál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik