Belföld

Általános iskolásoknak adtak el drogot

Általános iskolás diákoknak adott el drogot az a két karádi fiatal, akik ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

Horányi János, a siófoki Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: a napokban kaptak bejelentést arról, hogy úgynevezett beetetéses módszerrel drogot árulnak a karádi általános iskola diákjainak.

A rendőrök egy fiatalkorút és egy 25 éves fiatalembert fogtak el, akiknél a házkutatás során nem találtak kábítószert, de egyéb bizonyítékok és tanúvallomások alapján eljárást indítottak ellenük.

Az iskola diákjai között drogtesztet végeztek, ami néhány esetben THC-t, (Tetrahidrokannabinol) mutatott ki a kisiskolások szervezetében. Ez arra utal, hogy a diákok közül volt, aki marihuánát fogyasztott – mutatott rá a Horányi János.

Amennyiben sikerül rábizonyítani a két elkövetőre, hogy kábítószerrel kereskedtek, kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztést is kiszabhat rájuk a bíróság. Az eljárás folyamatban van – tette hozzá az osztályvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik