Belföld

Lelőtték a busznak rohant lovat

A Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálja, jogszerű volt-e, hogy egy rendőr három kegyelemlövést adott le egy balesetben súlyosan megsérült lóra a fővárosban - közölte pénteken este a Magyar Televízió Híradója.

Mint arról az MTI beszámolt, egy elszabadult ló szerdán este nekirohant egy autóbusznak a XVI. kerületi Cinkotai és Naplás út kereszteződésében; a balesetben tizenöt ember könnyebb sérüléseket szenvedett.

A televízió hírműsora emlékeztetett arra: a ló súlyosan megsérült, a kerületi rendőrkapitány a tulajdonos egyetértésével engedélyt adott arra, hogy lelőjék az állatot. Egy rendőr három lövést adott le a lóra, amely azonban nem pusztult el, ekkor egy környékbeli hentest kértek meg arra, hogy végezzen az állattal.

Az állatorvos szerint egy balesetben megsérült állat sorsáról csak szakember dönthet, segítséget pedig nem hentestől kellett volna kérni – hangzott el a Híradóban.

A hírműsor információja szerint az ügyben a Budapesti Nyomozó Ügyészség vizsgálatot indít, ők döntik el, jogszerű volt-e a sérült lóra leadott három kegyelemlövés.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!