Belföld

Azonosították a mórahalmi postás gyilkosát

A rendőrség adatai szerint egy ötvenéves, ásotthalmi tanyán élő férfi volt az, aki május 14-ikén megölte a Csongrád megyei Mórahalom határában a település postásnőjét - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője.

Szekeres Tibor alezredes közölte, a tett után öngyilkosságot elkövető férfi lakhelyén megtalálták azokat a szerszámokat, amelyekkel az elkövető a bűncselekménynél használt lőfegyvert készítette.

A mezőgazdasági munkából élő férfinak sem családja, sem közvetlen hozzátartozói nem voltak, befelé forduló személyiség volt, aki szomszédaival sem igen tartotta a kapcsolatot, ezért telt csaknem egy hónapba a személyazonosságának a tisztázása. Az öngyilkossága során keletkezett sérülések annyira eltorzították a férfi arcát, hogy a róla készült kép alapján még az őt jól ismerő személyek sem tudták azonosítani – tudatta az osztályvezető.

Már volt büntetve

Hozzátette: a férfi kisebb súlyú bűncselekmények miatt korábban már volt büntetve.

A rendőrség adatai alapján május 14-én reggel nyolc óra körül Mórahalom külterületén található levélszekrényeknél a férfi megtámadta a gépkocsival érkező kézbesítőt, majd a dulakodás közben a földre kerültek, és a fegyver elsült. Ennek következtében súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett a postásnő, aki a kórházba szállítás közben meghalt.

Pánik

A férfi három-négy méterre a gépkocsitól saját életét is kioltotta. A vizsgálatok megállapították, hogy az autóból nem tűnt el semmi. Az elkövetőnek nem volt lehetősége, hogy bármit is elvigyen, miután a rendőrök pár perccel az első lövés eldördülése után a helyszínen voltak.

A bűncselekményt vélhetően az anyagi haszonszerzés motiválta, a postásnő halálát követően a férfi a gépkocsival próbált menekülni, de műszaki hiba miatt a jármű nem indult el, így feltehetően pánikba esett, s ezért követhetett el öngyilkosságot – mondta az alezredes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik