Belföld

Bibliát kaptak a képviselők

Mintegy 130 parlamenti képviselő kapott Szentírást a Biblia éve alkalmából Erdő Péter bíboros prímástól, Bölcskei Gusztávtól, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnökétől és Ittzés Jánostól, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspökétől.

Az evangélikus püspök elmondta: az akciót az Országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi, Civil- és Vallásügyi Bizottságának elnöke, Balog Zoltán (Fidesz) kezdeményezte, Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke pedig támogatását adta hozzá.

A könyveket katolikus részről a Szent István Társulat, protestáns részről pedig a Magyar Bibliatársulat biztosította, a kiosztott példányok mintegy kétharmada katolikus, egyharmada pedig protestáns kiadvány volt.

A Bibliákra hozzávetőleg húsz szocialista képviselő jelentette be előzetesen az igényét, a többi túlnyomó többségét fideszesek, kereszténydemokraták kapták.

Ittzés János megemlítette, hogy a püspökök aláírásukkal látták el a Bibliákat; volt olyan képviselő, aki saját gyermekének, legtöbben viszont maguknak kértek dedikációt, de olyanok is akadtak, akik személyre szabott szövegeket kértek.

Arra is volt példa, hogy katolikus vallású képviselő református hozzátartozóinak kért protestáns Bibliát – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik