Belföld

Elsodorta a rendőröket egy menekülő autós

Elsodorta a rendőröket egy igazoltatás elől menekülő autó, melyet a rendőrök lövése és a zárt sorompó sem tudott megállítani pénteken este a 61-es úton a kiskorpádi vasúti átjáróban; az intézkedés során két rendőr könnyebb sérüléseket szenvedett - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Később elfogták a gyanúsítottat.

Bíró Gábor tájékoztatása szerint a rendőrök lakossági bejelentésre a vasúti átjárónál igazoltatni akartak két, Nagybajom felől gépkocsival érkező férfit.

Az autó először beállt a lehúzott sorompó előtt várakozó kocsisorba, majd amikor két rendőr megindult feléjük, a jármű vezetője hirtelen gázt adott és a sorból kiválva nekihajtott a rendőröknek, akiket elsodort – számolt be a történtekről a szóvivő.

A jármű megállítása, a saját és mások életének, testi épségének megóvása érdekében az egyik rendőr három lövést adott le a gépkocsira, de ez nem tudta megállítani a menekülőket. A sofőr nagy sebességgel nekihajtott a sorompónak, azt megrongálva Kaposvár irányába tovább hajtott – tette hozzá.

A rendőrök végül Taszáron, egy ház udvarán fogták el a két férfit, egy kaposvári és egy taszári lakost. Az autót nyomon követő rendőrök látták, hogy a benne ülők kidobtak valamit az autóból, ami a jelenlegi információk szerint kábítószergyanús anyag, melynek hatóanyagtartalmát szakértői vizsgálat fogja megállapítani.

A járművezető ellen hivatalos személy elleni erőszak, valamint közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást a Kaposvári Rendőrkapitányság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik