Belföld

Horribilis jutalmak a Fejér megyei illetékhivatalban

Pótmagánvádat készülnek benyújtani a Fejér megyei önkormányzat illetékhivatalában követett gyanús jutalmazási gyakorlat miatt - írta a csütörtöki Magyar Nemzet.

Az ügy kivizsgálása még 2006-ban kezdődött, miután a 2005-re az illetékhivatal köztisztviselőinek jutalmazása már 200-250 millió forintba került – olvasható a cikkben.

A közgyűlés több szabálytalanságot feltáró vizsgálata után feljelentést tettek, s a nyomozást a Komárom-Esztergom megyei rendőr-főkapitányság folytatta le különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

Nem történt semmi?

Az eljárást 2007 végén vádemelési javaslattal adták át a Komárom-Esztergom megyei főügyészségnek. A vádhatóság azonban megszüntette az eljárást azzal, hogy nem történt bűncselekmény, a Legfőbb Ügyészség pedig a döntést helybenhagyta – emlékeztet a lap.

A Fejér megyei önkormányzat közgyűlése szerint azonban bizonyítható, hogy szándékos károkozás történt, ezért a hivatal jogi szakértői azon dolgoznak, hogy elkészítsék a pótmagánvádhoz szükséges iratanyagot – közölte a lappal Varjú Mihály, a hivatal főjegyzője.

Ijesztő

Balsay István, a Fejér megyei közgyűlés alelnöke a Magyar Nemzetnek elmondta, nem azzal az elvvel volt a baj, hogy az illetékhivatal dolgozóit jutalommal akarták motiválni, hanem azzal, hogy úgy ment ki összesen több mint egymilliárd forint a jutalmakra, hogy illetékbevételi tervet nem is tűzött ki a testület.

“(…) lépten-nyomon a törvénysértés gyanúját tapasztaltuk. Azt mondani, hogy nem történt szándékos károkozás, enyhén szólva is ijesztő” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!