Belföld

Új Prémium vagyontervezési szolgáltatás (X)

Az OTP Bank tavaly év végén új szolgáltatást indított útjára, amelynek keretében az ügyfelek ingyenes, személyre szabott vagyontervezési tanácsadásban részesülhetnek.

Megkerestük az OTP Bank Befektetési Szolgáltatási Igazgatóságának ügyvezető igazgatóját, Takács Andrást, hogy mondja el a legfontosabb tudnivalókat ezen új szolgáltatással kapcsolatban.

Miből áll a Prémium vagyontervezés?

A vagyontervezési folyamat során felmérjük az ügyfél pénzügyi céljait, lehetőségeit, majd egy személyre szabott, az ügyfél egyéni élethelyzetének és befektetési igényeinek megfelelő, rövid-, közép- és hosszú távon is optimális megoldást jelentő termékeket tartalmazó portfoliót ajánlunk figyelmébe. Ügyfeleinknek néhány egyszerű kérdésre kell válaszolniuk annak érdekében, hogy a számukra legalkalmasabb megtakarítási portfoliót tudjuk kialakítani.

Miért előnyös ez az új szolgáltatás az ügyfeleknek?

A vagyontervezés személyre szabott és mindenki számára ingyenes, továbbá ügyfeleinknek semmilyen kötelezettséget nem kell vállalniuk az általunk ajánlott termékek megvásárlására. A vagyontervezés során ajánlott portfoliók kialakításánál nem csak azt vesszük figyelembe, hogy ügyfeleinknek mikor és mennyi pénzre lesz szükségük, hanem az adókedvezmények és állami támogatások lehetőség szerinti igénybe vételével is számolunk. Ügyfeleink a klasszikus értékpapír és betéti eszközökön felül az OTP Bank széles megtakarítási termékpalettájából (befektetési alapok, biztosítások, nyugdíjtermékek, lakástakarék megtakarítás, megtakarítási számla) választhatnak portfoliójuk kialakításakor.

Kiknek ajánlaná elsősorban a vagyontervezési szolgáltatást?

Vagyontervezési szolgáltatásunkat elsősorban a 2-3 millió Ft-nál nagyobb megtakarítással, befektetéssel rendelkező lakossági ügyfeleinknek ajánljuk, akik pénzügyeiket rugalmas feltételekkel, egyszerűen szeretnék intézni, de egyúttal személyre szabott megoldásokat keresnek, és szükségük van befektetési tanácsra az elérhető megtakarítási ajánlatok és lehetőségek „dzsungelében”.

Hol és hogyan vehetik igénybe az ügyfelek a vagyontervezést?

A vagyontervezési szolgáltatás bármikor, bárki által igénybe vehető, és akár azonnal, akár a bankfiókkal előre egyeztetett időpontban, körülbelül 30 perc alatt elvégezhető. Az elmúlt fél évben több mint 10 000 ügyfelünk vette már igénybe a Prémium vagyontervezést. Ezen szolgáltatás jelenleg az OTP Bank 135 legnagyobb forgalmat bonyolító fiókjában érhető el, de tervezzük, hogy hamarosan a hálózat egészére kiterjesztjük. A vagyontervezés első lépését, a honlapunkon található kalkulátor segítségével bárki elvégezheti. Amennyiben szolgáltatásunk felkeltette ügyfelünk érdeklődését, ugyanitt visszahívást kérhet és munkatársunkkal a számára megfelelő fiókba időpontot egyeztethet a vagyontervezésre.

További információk

Ajánlott videó

Olvasói sztorik