Belföld

A kukoricaszár repülőgépmodell vitte el a pálmát

Több mint 200 általános iskolás mintegy 40 pályamunkája érkezett a Lufthansa gyereknapi rajz- és modellépítő pályázatára. A nyertes csapat különböző repülőgépekből egy teljes flottát állított össze.

Általános iskolás tanulók számára írt ki a Lufthansa rajz- és repülőgépmodell-építési pályázatot. A német légitársaság „Rajzolj, ragassz és repülj” nevű versenyére nevezőknek repülőgépmodelleket kellett építeniük környezetbarát anyagokból, illetve a repüléshez kapcsolódó témájú rajzzal pályázhattak. A „repülőgéptenderre” több mint 200 általános iskolás készített pályamunkákat, s összesen 41 rajz, repülőgépmodell és terv érkezett be.

A győztes csapat

A győztes csapat

A választás a budapesti Hermann Ottó Ökoiskola 6/A osztályának „Ecocopter” pályázatára esett: a diákok egy teljes repülőgépflottát (utasszállítót, kétfedelűt, hidroplánt, vitorlázórepülőt és helikoptert) készítettek kukoricaszárból és papírból.

A nyertes pályázók egy kirándulást nyertek osztályuk számára a budapesti Ferihegy Repülőgép Emlékparkba, illetve a Lufthansa Technik Budapest Kft. hangárjába, ahol kívül-belül megtekinthetik a mai repülőgépeket, illetve a felújítás folyamatait is bemutatják számukra.

A zsűri ezenkívül a rajz kategóriában első hellyel díjazta a Remetekertvárosi Általános Iskola diákjainak rajzait, akik szintén egy környezetbarát flottát jelenítettek meg munkáikon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik