Belföld

Új trend az autópiacon: bérelni sokszor okosabb (X)

Hosszú távú elkötelezettség és jelentős ráfordítás nélkül akár többféle modellt is kipróbálhat, ráadásul a bérleti díjak költségként leírhatóak: érvek, amelyek a nagyfokú kényelmet kínáló, egyre kelendőbb tartósbérleti konstrukciók mellett szólnak.

Új trend az autópiacon: bérelni sokszor okosabb (X) 1

Az utazások, vagy éppen a sérült, meghibásodott jármű javítási idejére szóló, alapvetően rövid távú járműbérlet mellett a tartósbérleti konstrukciók mind komolyabb alternatívát képviselnek a gépkocsivásárlással szemben. A tartósbérlethez újdonságánál fogva óvatosan közelítők rendszerint a konstrukció által kínált anyagi előnyökre figyelnek fel.

Új trend az autópiacon: bérelni sokszor okosabb (X) 1

A vásárlással szemben nincsenek hosszú távú elkötelezettségek, esetenként elkerülhető a hitelfelvétel, így a bérleti konstrukció mellett döntő vállalkozás pénzügyi mutatói kedvezőbben alakulnak. További előny, hogy a jelentős önerő vagy a gépjármű értéke nem foglalja le a szabad pénzeszközöket, azaz a pénz nem egy-egy autóban áll, így a vállalkozás megőrizheti likviditását. Emellett a vásárlás hosszú amortizációjával szemben a bérleti díjak teljes egészében elszámolható költségként jelentkeznek. A vásárlás és a tartósbérlet összehasonlításából nem maradhatnak ki a gépjármű üzemeltetésének járulékos költségei sem: a bérleti konstrukcióknak létezik olyan formája is, ahol a kedvezményekkel csökkentett bérleti díj többek közt már tartalmazza a biztosítások, a szükséges szervizelések, a téli és nyári gumiabroncsok költségeit, illetve az autópálya díjakat is.

Új trend az autópiacon: bérelni sokszor okosabb (X) 1

Az anyagi előnyök mellett nem szabad megfeledkeznünk a kényelmi szolgáltatásokról sem. A közel 100 darab exkluzív felszereltségű Mercedes-Benz modellt kínáló MB Rentals például több kényelmi szolgáltatással színesíti palettáját. A csillagos márkához illően az érdeklődők egy mindenre kiterjedő igényfelmérésen esnek át, ahol a járműhasználati szokásokon túl még akár a családi háttér is szerepet játszhat a jármű kiválasztásában. A modellek felmérése, megtekintése után a tesztvezetés következik, így az ajánlatok mellett az érdeklődők a járműveket is pontosan megismerhetik.

Új trend az autópiacon: bérelni sokszor okosabb (X) 1

Ahogy az igények, úgy az ajánlatok sem egyformák, ezért a vállalkozás egy modulrendszerű szolgáltatási csomagot kínál, amely a hétköznapokon túl a váratlan helyzetekhez is tökéletesen alkalmazkodik. A delegált, egyablakos ügyfélkezelési háttérnek köszönhetően átvállalják a gépkocsik üzemeltetésével kapcsolatos hatósági és biztosítós teendők ellátását, figyelnek a műszaki vizsga, a zöldkártya, de még a jogosítvány érvényességére is. A Mercedes-Benz hálózat és az Assistance szolgáltatás pedig megnyugtató hátteret nyújt az esetleges meghibásodások vagy káresemények bekövetkezésekor.
Nem csoda hát, ha a tartósbérlet által elérhető anyagi előnyök és a hozzájuk társuló kényelmi szolgáltatások egyre többekben feledtetik a saját tulajdon hiányát, hiszen ahogy azt az MB Rentals is hirdeti: a birtokviszony nem vész el, csak átalakul.

Új trend az autópiacon: bérelni sokszor okosabb (X) 1

További információk: www.berelniokosabb.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik