Belföld

Villámcsapásokkal, fakidőlésekkel pusztított a vihar

Hetven riasztást kaptak a tűzoltók a vasárnap éjszakai vihar miatt, az erős szél az ország északi és keleti régiójában okozott károkat. Az utakon négyen haltak meg. A Tisza két lányt elsodort.

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékből érkezett a legtöbb hívás; jórészt fakidőlések és villámcsapások miatt kértek segítséget az emberek. Személyi sérülés szerencsére nem történt – mondta el Dobson Tibor az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Péntek délutántól hétfő reggelig közel félezer riasztást kaptak a tűzoltóságok országszerte. Minden második hívás szabadtéri tűz miatt érkezett, de sok dolga volt a tűzoltóknak a közlekedési balesetek miatti műszaki mentéseknél is.

Az utakon négyen haltak meg. Legutóbb hétfő hajnalban Debrecen belvárosában ütközött össze egy személygépkocsi és egy teherautó, ebben a balesetben egy személy vesztette életét.

Dobson Tibor elmondta, tovább folytatják a kutatást a Tiszában, ahol vasárnap egy 13 és egy 15 éves lányt sodort magával a víz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik