Belföld

Továbbra is keresik az eltűnt motorcsónakost

Továbbra sincs meg a szombat délelőtt Zánka térségében motorcsónakjából kiesett 51 éves keszthelyi férfi, akit a vízimentők sötétedésig keresnek. A kutatást vasárnap is folytatják a vízimentők.

Szombaton délelőtt valamivel negyed 11 után érkezett riasztás a vízirendészetre a szemtanúktól, hogy egy gumi motorcsónak vezetője vélhetően a Balatonba esett. A pár perc alatt helyszínre érkező mentők nem találták meg a férfit, aki után azóta is folyik a kutatás. A teljes gázzal köröző üresen maradt motorcsónakot, amelyen a kormány oldalra kiakadva állt, 20 perc alatt sikerült megállítaniuk a vízimentőknek.

A vitorlázók körében közismert keszthelyi férfi éppen bójákat helyezett ki egy vitorlásversenyhez, így viszonylag egyértelműen be lehetett határolni az eltűnés helyszínét, de a viharos erejű szél nehezítette a keresést. A feltételezések szerint az erős szél miatti magas hullámzás dobhatta meg a sebesen haladó csónakot, vagy rosszullét okozhatta a férfi vízbeesését. Igen jól úszó, tapasztalt személyről van szó, aki azonban nem viselt mentőmellényt és a motorcsónakosok szokásától eltérően nem kötötte a kezéhez a hajó kulcsát, hogy a motor leálljon, ha ő vízbe esik.

A vízimentők délután már sonárral (vízben lévő tárgyak keresésére alkalmas berendezés) is keresték a férfit, de este nyolcig nem találták meg.

A vízirendészetnek és a vízimentőknek egyébként a szombati nap folyamán több bajba jutott szörföst és egy katamaránt is ki kellett menteniük.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik