Belföld

Nyakó lemondatná Balog Zoltánt

Méltatlanná vált feladata ellátására Balog Zoltán, az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke - mondta Nyakó István, a bizottság szocialista tagja.

A szocialista országgyűlési képviselő szerint Balog Zoltán kirekesztő állásfoglalásai önmagukban bizonyítják alkalmatlanságát és méltatlanságát e kiemelt fontosságú és szimbolikus feladat ellátására, amelyet az Országgyűlés Emberi jogi, kisebbségi, civil és vallásügyi bizottsága elnöki feladatköre jelent.

Nyakó István a vallásos baloldaliak nevében kifogásolta, hogy a református lelkész és fideszes politikus szerint a baloldali ember nem lehet rendes keresztény.

Októberi terror

Utalt arra, hogy az ellenzéki politikus szerint a 2006. október 23-i rendőri fellépés olyan volt, mint az Egyesült Államoknak 2001. szeptember 11-e.

A szocialista képviselő szerint a bizottsági elnök ezzel egyenlőségjelet tett egy terrortámadás és a független magyar ügyészség által kivizsgált túlkapások között.

A kéthavonta megjelenő Magyar Szemle című folyóirat áprilisi számában Balog Zoltán arról beszélt, “rendes baloldali is lehet jó keresztény és jó keresztény is lehet rendes baloldali. Ami elvben természetesen igaz, csak éppen a mai Magyarországon ennek nem igazán látszik az igazi lehetősége”.

Nem vagyunk képesek

Egy 2006. október 23-án történteket firtató kérdésre, miszerint kicsiben olyasmi ez, mint amit az Egyesült Államoknak, illetve a nyugati világnak a 2001. szeptember 11. jelentett, Balog Zoltán közölte: a magyar élet szempontjából feltétlenül. “Ráirányítja a figyelmet arra, hogy nem vagyunk képesek az erőszak áldozatainak, elszenvedőinek megvédésére, az elkövetők megtalálására, a mindennapi életünk biztonságának megóvására, az emberi jogok feltétel nélküli érvényesítésére, biztosítására” – mondta a lapnak.

Nyakó István beszélt arról is, hogy a fideszes bizottsági elnök nem lépett fel a Magyar Gárda ellen, és nem emelte fel szavát azok ellen, akik megzavarták a tavalyi, a melegek jogaiért demonstrálók felvonulását.

A szocialista képviselő közölte: Balog Zoltán kijelentései szöges ellentétben állnak a demokratikus szabadságjogokkal és “az általa képmutatóan hirdetett vallásos erkölccsel”.

Rágalom-hadjárat

Fidesz visszautasítja a Balog Zoltán elleni összehangolt, koncepciózus, nyilvánvaló hazugságokon alapuló szocialista rágalom-hadjáratot, melynek oka egyértelműen az emberi jogi bizottság elnökének következetes kiállása a Gyurcsány-kormány súlyos emberi jogsértései ellen – köözlte Navracsics Tibor freakcióvezető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik