Belföld

Kelendő az emelt nyugdíj

Nyugdíjjal elszaladó tolvajt fogtak el csütörtökön Nagycserkeszen, míg előző nap 3,5 millió forint értékű nyugdíjjal tűnt el egy érdi postás.

Kedden kezdte meg a Magyar Posta az emelt összegű nyugdíjak, rokkantnyugdíjak és nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátások kézbesítését. Úgy tűnik, egyeseket igencsak megbabonázott az átlagosan havi 850 forinttal gyarapodott összeget, mert az utóbbi két napban két, nyugdíjjal kapcsolatos bűncselekmény is történt.

Szerda óta keresnek egy érdi postást, aki 3-3,5 millió forint értékű nyugdíjjal tűnt el. A férfi eltűnését az érdi posta egyik képviselője jelentette be a helyi rendőrségen. A postás szerda este hat órára nem érkezett be a munkahelyére, és az említett összegű nyugdíjakkal együtt eltűnt. A rendőrség jelentős összegre elkövetett sikkasztással gyanúsítja a postást.

Csütörtökön pedig egy büntetett előéletű 21 éves fiatalember a postástól előzőleg átvett nyugdíjat az udvaron számolgató két idős ember egyikének kezéből kikapta. A 70 ezer forinttal elfutó tolvajt a nagycserkeszi körzeti megbízott rövidesen elfogta. A gyanúsított, akivel szemben jelenleg is folyik vagyon elleni bűncselekmény miatt eljárás, addigra már 10 ezer forintot elköltött a zsákmányolt pénzből. A többit pénz azonban előkerült a lakásán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik