Belföld

Teljes a közlekedési káosz az óriásbomba miatt

Nem sokkal két óra után hatástalanították a tűzszerészek az Infopark egyik építkezésén talált óriásbombát. Az egytonnás amerikai légibomba miatt lezárták a Lágymányosi hidat és a déli vasúti összekötő hidat is. Dugó van, és a csepeli HÉV sem jár, az Erzsébet hídon pedig több autó ütközött.

A tűzszerészek hatástalanították a főváros XI. kerületében, az Infopark egyik építkezésén talált, II. világháborús, egytonnás amerikai légibombát. A kiszerelt gyújtószerkezetet a helyszínen robbantják fel, a bombatestet pedig elszállítják onnan. Ezután lassan helyreállhat a környék közlekedése.

Az infoparki építkezések során már több második világháborús bombát is találtak. Szerdán egy 500 kilogrammos légibombát kellett hatástalanítania a tűzszerészeknek.

Képgaléria a helyszínről (fotó:MTI)

Képgaléria a helyszínről (fotó:MTI)

Hajdú Gábor mérnök-ezredes, a tűzszerész zászlóalj parancsnoka az MTI-nek elmondta: az amerikai légibomba miatt két kilométeres körzetben mindenkit evakuáltak a helyszínről, így lezárták a Lágymányosi hidat és a déli vasúti összekötő hidat is.

Van képe a tűzszerészekről? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Az amerikai bombát objektumok ellen tervezték, valószínűleg a már akkor is létező déli összekötő vasúti híd volt a bombázók célpontja – közölte Hajdú Gábor.

Káosz a környéken

Kaotikussá vált a közlekedési helyzet Dél-Budán, miután az Inforpark kétkilométeres körzetében lezártak a hidakon kívül minden utat is, így a Szerémi utat, a Pázmány Péter rakpartot, a Bogdánfy utcát és az Október huszonharmadika utcát is – közölte a Fővinform ügyeletese.

A helyzetet nehezíti, hogy az Erzsébet hídon a Budára vezető sávokban több autó ütközött.

Lapunk helyszínen tartózkodó munkatársa azt mondta, hogy lépésben ugyan, de lehet haladni az Október huszonharmadika és a Bogdánfy utcán.

Elmaradnak az órák

Dallos Györgyi, a Műegyetem pr-irodavezetője elmondta, hogy az intézmény informatikai épületét kiürítették. Az elmaradt órákat pótolják.

Kiürítették az ELTE északi és déli tömbjét is a bomba miatt – közölte Horváth Judit, az ELTE sajtóreferense, míg Csonka András, a Művészetek Palotájának vezérigazgató-helyettese közölte, hogy már az intézmény is üres.

Nem jár a HÉV, késnek a buszok

A BKV a csepeli HÉV-et buszokkal pótolja, a 103-as busz és az Infopark busz a környéket elkerüli.

A Volánbusz fődiszpécsere úgy tájékoztatott, hogy azok a buszok, melyek az Október huszonharmadika utcán, illetve a Lágymányosi hídon keresztül közelítik meg a népligeti végállomást, kerülő úton járnak, egyelőre félórás késsel közlekednek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik