Belföld

Futó záporokkal búcsúzik április

A délelőtti felhős égbolton délután egyre többfelé bukkan elő a nap, a hőmérséklet 15-20 fok körül alakul, délen és keleten futó záporokra kell számítani. A hosszúhétvége tavaszi időjárását csak enyhe esők, záporok zavarják majd meg.

Szerdán reggel az ország nagy részén erősen felhős illetve borult lesz az égbolt, elsősorban a déli megyékben kell számítani kisebb esőre, máshol csak szórványosan alakulhat ki csapadék. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 Celsius-fok között várható, de északon helyenként ennél kissé hűvösebb lehet – írja az Időkép.hu. A déli, délnyugati légmozgás gyenge lesz.

Délutánra nyugat felől fokozatosan szakadozik majd fel a felhőzet és egyre több helyen bukkan elő a nap. Kisebb eső, futó záporeső már csak a tartósan borult keleti területeken alakulhat ki, a délies szél a középső tájak kivételével többfelé megélénkül. A hőmérő higanyszála 15 és 20 fok közé emelkedik.

Csütörtök reggel a Dunántúlon és a Duna-Tisza közében jellemzően kevés lesz a felhő az égbolton, azonban a keleti, északkeleti tájakon többnyire erősen felhős vagy borult égboltra számíthatunk. Itt többfelé várható eső, záporeső, sőt helyenként párafoltok kialakulására számíthatunk. A hőmérséklet a hajnali órákban 6 és 11 Celsius-fok között várható, a gyenge déli, délnyugati légmozgás délelőtt a Tiszántúlon időnként megélénkülhet.

Pénteken napközben 20 fok körül lesz a hőmérséklet maximuma, szórványosan fordulnak majd elő záporok, kisebb esők. Szombaton az előző napokhoz hasonló hőmérsékletekre készülhetünk, kisebb esők, záporok továbbra is előfordulhatnak, és vasárnap sem várható lényeges változás időjárásunkban. Hosszabb távú előrejelzésért kattintson a FigyelőNet Időjárás rovatára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik