Belföld

Bankautomatát akartak ellopni Szentendrén

Pénzkiadó bankautomatát akartak elrabolni egy szentendrei áruházból, ám a szerdai akció nem sikerült. Az elmúlt két évben már egy tucat ATM-et támadtak meg.

Hajnalban egy áruház előterében elhelyezett bankautomatát akartak ismeretlenek „elmozdítani a helyéről”, de a biztonsági őr fellépésére elmenekültek. A helyszíni szemlét a Pest megyei rendőrök végezték, ám miután az akció „módszere” hasonlít több korábbi esethez, a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át az ügy vizsgálatát. Az automatát most nem „kirobbantani akarták”, hanem más módszerrel próbálták kimozdítani a helyéről.

Legutóbb április 7-én fosztottak ki egy bankautomatát Hajdúdorogon; az ATM-szerkezetet akkor egy autóhoz kötötték, majd több száz méteren át vonszolták, amíg kiszakadt belőle a pénzkazetta. Március 28-án Fóton robbantottak fel egy bankautomatát, a tetteseknek ekkor sikerült a pénz egy részével elmenekülniük. Március 19-én ugyancsak robbantásos módszerrel próbáltak meg ismeretlenek felnyitni és kifosztani egy bankautomatát Vácott, de az akció sikertelenül végződött.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik