Belföld

A Rákos-patakban találták meg Antall József szobrát

Megtalálták Antall József egykori miniszterelnök köztéri mellszobrát, ami immár második alkalommal tűnt el Pestújhelyről. Az alkotást két kisgyerek találta meg kedd délután a zuglói Rákos-patakban.

A tavaly október végén eltűnt szobor sértetlen állapotban került elő a patakból, amelynek partján két gyerek játszott, amikor felfigyeltek a furcsa fémtárgyra – ismertette Hajdu László, a XV. kerület polgármestere. A szobrot egyébként eltűnése helyétől, a XV. kerületi Pestújhelyi térről mintegy 800 méterre találták meg sértetlen állapotban, a polgármester szerint ez arra utalhat, hogy az elkövetők mégsem színesfém-gyűjtők voltak, ahogy korábban gondolták.

Éppen időben került elő az alkotás, mert már árajánlatot kértek egy újabb szobor elkészítésére az eredetiről készült gipszminta alapján. A kerület 2003 decemberében állíttatta fel Kirchmayer Károly szobrászművész alkotását, így akartak emléket állítani a pestújhelyi gyökerű politikusnak. 2006-ban egy vihar ledöntötte a talapzatáról, ekkor a szobor megsérült. 2007 májusában ismeretlenek ellopták, később egy csepeli utcán találták meg. Másodszor 2007 október végén tűnt el a szobor, ezúttal fél évig volt ismeretlen helyen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik