Belföld

A homályból fenyeget a Magyarok Nyilai

Még mindig nem tudni, hogy van-e terrorveszély Magyarországon, ki támadta meg Csintalan Sándort, ki lőtt rá Hiller házára, és ki áll a Molotov-koktélos támadások mögött. Arról sincs információ, hogy létezik-e egyáltalán a Magyarok Nyilai szervezet - zárt ajtók mögött tanácskozott hétfőn az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottsága.

Az ülést követően sem Keleti György, a testület szocialista alelnöke, sem pedig Gál Zoltán, a testület keddi ülését kezdeményező szocialista országgyűlési képviselő nem nyilatkozott az újságíróknak. Ugyancsak nem nyilatkoztak az ülésről távozó meghívott vendégek. A bizottság meghallgatta Kovács Tamás legfőbb ügyészt, Petőfi Attilát, a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatóját, Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatóját, és Samu István vezérőrnagyot, az ORFK rendészeti főigazgatóját.

Lázár János, a testület fideszes elnöke nem kívánta veszélyeztetni a rendőrség és az ügyészség lassan már egy éve végzett munkáját, ezért nem kommentálta a bizottsági ülésen elhangzottakat. Elmondta azonban, hogy az ülésen több kérdés is elhangzott azzal kapcsolatban, vajon van-e terrorveszély Magyarországon, terrorcselekmények-e a közelmúltban történt esetek, létezik-e a Magyarok Nyilai nevű szervezet, kik szponzorálják és milyen szerepe van. A kérdésekre kapott válaszok után számos kérdőjel és bizonytalanság maradt benne – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik