Belföld

Csányi Sándor kedvenc ételét osztotta hajléktalanoknak (X)

Budapest, 2008. március 25. – Húsvét hétfőt követően Csányi Sándor színművész az Elephant Holding segítségével 100 adag meleg ételt osztott szét Budapest XXI. kerületében az Ibiza Lakóparton.

A népszerű színész, Csányi Sándor, mielőtt az Elephant Holding XVI. kerületi Malomdomb Lakókertjébe költözött, a VIII. ker.-i Teleki téren lakott, ahol több hajléktalan is bízhatott jóindulatában, segítőkészségében. Sándor már-már baráti viszonyba került néhány kéregetővel, akik néhányszáz forintra mindig számíthattak a népszerű színésztől.

Egy alkalommal – amikor Sándor épp kedvenc ételét, csülkös bablevest főzött – mesélte Csikós Balázsnak, az Elephant Holding igazgatójának, aki Sándor szomszédja, és jó baráti viszonyba is kerültek, hogy bár neki itt nem hiányzik semmi, ő valószínűleg hiányzik a tér hajléktalanjainak, akiknek segíteni tudott, és akik távoztával „biztos jövedelemtől” estek el. Ekkor támadt az ötletük, hogy mi lenne, ha a rászorulókat az Elephant Holding segítségével megvendégelnék Sándor kedvenc levesére a holding új fejlesztésének helyszínén az Ibiza Lakóparton.

Csányi Sándor kedvenc ételét osztotta hajléktalanoknak (X) 1

„Most húsvétot követően – amikor az időjárás is kicsit cudarabbra fordult, de mindenki rengeteg finomságban részesült otthon, családi körben – különösen fontos volt számomra, hogy meg tudjunk vendégelni a hajléktalanokat. Nagy örömömre szolgált, hogy az Elephant Holding mellém állt és segített, valamint hogy a kedvenc levesemmel vendégelhettük meg ezeket az embereket.” – meséli Csányi Sándor.

„Számunkra egy percig nem volt kérdés, hogy Sándor kezdeményezése mellé állunk, hiszen eddig is számos közérdekű és karitatív akció kötődik az Elephant Holding nevéhez. Lakóparkjaink környékén volt már példa több tíz milliós útépítésre, az élő faállomány áttelepítésére, de támogattunk már környékbeli óvodát és örökbefogadó szülei vagyunk a Fővárosi Állatkert Zitta nevű elefántjának.” – mondta Csikós Balázs, az Elephant Holding igazgatója. „Az Elephant Holding 2008. január elejétől közel 8 000 adag ételt osztott szét, és a jövőben is folytatja ezt a karitatív tevékenységet.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik