Belföld

Fidesz: Gyurcsány mondjon le

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kérjen maga ellen bizalmi szavazást az Országgyűlésben, vagy nyújtsa be lemondását a köztársasági elnöknek – szólította fel kormányfőt Navracsics Tibor.

„Miniszterelnök úr, ha valóban olyan nagylegény, kérjen bizalmi szavazást önmaga ellen, legyen világos, hogy az SZDSZ támogatja-e az ön összetákolt kormányát, vagy pedig nem támogatja, Kóka János heti eskütételei a valóságban érvényesek-e, vagy csak arra érvényesek, hogy magasabb alkupozíciót vívjanak ki maguknak” – fogalmazott a Fidesz frakcióvezetője.

Navracsics Tibor szerint a másik lehetőség az, hogy a kormányfő ajánlja fel a lemondását a köztársasági elnöknek. Az elmúlt hat év koalíciós kormányzása alatt Magyarország éllovasból sereghajtó lett Európában, minden főbb gazdasági mutató romlott 2002 óta – indokolta szavait. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök erre reagálva az Orbán-kormány időszakából hozott negatív adatokat, és a koalíció hat évének eredményeit sorolta fel.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője is arra szólította fel a kormányfőt, hogy kérjen bizalmi szavazást maga ellen. “Ha ön és pártja úgy gondolja, hogy többségben van a parlamentben, ön bármelyik pillanatban leválthatja ezt a kormányt. Önnek nincsen szüksége az én jóindulatomra, az én belátó egyetértésemre, önnek tőlem nem kell kérnie semmit” – hangzott Gyurcsány Ferenc válasza.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik