Belföld

Hatékonyság és eredményesség növelése a vállalati folyamatok automatizálásával (X)

Az elmúlt 10 évben a középvállalatok körében jelentősen nőtt az ERP –t (vállalatirányítási rendszer) alkalmazók köre. A bevezetés után elvárt hatékonyság és eredményesség növekedés, a projekt megtérülése ugyanakkor sokszor elmarad. Az okok összetettek, de elemzésük segít abban, hogy az ERP bevezetés elérje stratégiai célját.

Hatékonyság és eredményesség növelése a vállalati folyamatok automatizálásával (X) 1

Az ERP fogalomköre mára átalakult, szerepköre az erőforrások tervezésén messze túlnőtt: a hatékonyság, a működési átláthatóság, a termék- és szolgáltatásminőség, a piaci részesedés és végső soron az eredményesség és cégérték növelése a vállalati működés és a partnerkapcsolatok folyamatainak stratégiát támogató tervezésén, automatizálásán és ellenőrizhetőségén múlik.

Ha megvizsgáljuk, hogy a bevezetett ERP ezen célokat teljesíti-e, megtalálhatjuk az okokat az elvárt eredmények elmaradására, az ERP bevezetést tervezők pedig elkerülhetik a gyakori hibákat.

Nem teljesíthetik céljainkat a folyamatirányítást nélkülöző, összekapcsolt modulokra épülő alkalmazások. Hiába azonban az alkalmazás folyamatvezérlési támogatása, ha a megrendelő üzleti folyamatait nem szervezte meg a vállalati stratégia és hatékonyság figyelembe vételével, ha a bevezetett alkalmazás nem valósítja meg a megtervezett irányítást, és ha nem rendelkezik ezen folyamatok üzemeltetéséhez és változás követéséhez szükséges szakértelemmel.

Sokan, érezve a vállalatirányítási rendszer hiányát, döntenek az iparágban már alkalmazott szoftver bevezetéséről. Az üzleti folyamat szervezés elmaradása, a szoftverben „rendelkezésre álló” folyamatok és megoldások szimpla alkalmazása az egyedi, testreszabott megoldás helyett nem teszi lehetővé a versenytársakkal szemben az előny megteremtését.

A jövőálló ERP kialakításához szükséges a megbízható partner, aki az egyedi implementáció karbantartását és támogatását megfelelő háttérrel és garanciákkal biztosítja.

Hatékonyság és eredményesség növelése a vállalati folyamatok automatizálásával (X) 2

Az R&R Software saját fejlesztésű vállalatirányítási rendszerei a vállalat 17 éves működése alatt felhalmozódott fejlesztési és üzleti ismereteit, tudását kamatoztatva teremtik meg a céges hatékonyság és versenyképesség alapjait. Folyamatszemléletük, és rugalmasságuk révén lehetővé teszik a vállalat értéktöbbletét adó egyedi folyamatok irányítását és ellenőrzését.

A szolgáltató vállalatok működésirányítását és ügyfélkapcsolat kezelését támogató vertikális FusionR® megoldások, a gyártó és termelő cégek számára javasolt VERK/400 és a járműipar specifikus DMS megoldások lehetővé teszik az ERP bevezetés elvárt vezetői céljainak teljesítését.

Az R&R Software hazai fejlesztőként a legjelentősebb nemzetközi szállítók között az első 5 üzleti alkalmazás szállító közé rangsorolt Magyarországon. Iparági megoldásainkról és referenciáinkról honlapunkon tájékozódhat.

Hatékonyság és eredményesség növelése a vállalati folyamatok automatizálásával (X) 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik