Belföld

Három ilyen fogás ritkán jön egyszerre: biztosítás, megtakarítás, jelzáloghitel egyben (X)

Valósítsa meg legkülönbözőbb pénzügyi céljait a Generalival!

Három ilyen fogás ritkán jön egyszerre: biztosítás, megtakarítás, jelzáloghitel egyben (X) 1


Paál Zoltán
t, a Generali-Providencia Biztosító Zrt. személybiztosítási területért és banki kapcsolatokért felelős igazgatósági tagját kérdeztük új termékükről, az Aranyszárny Trió banki jelzáloghitellel megköthető rendszeres díjas, befektetési egységekhez kötött életbiztosításról.

– Mi a Generali Aranyszárny Trió konstrukciójának a lényege? Mitől más, mitől több, mint egy annuitásos jelzáloghitel?
A Generali Aranyszárny Trióval ügyfeleink szerződött partnerbankjainknál úgy vehetnek fel jelzáloghitelt céljaik megvalósításához, hogy a teljes törlesztőrészleten belül a tőketörlesztésre fordítandó pénzüket nálunk befektetve, akár többletnyereséghez is juthatnak. Hogy csak egy leegyszerűsített példával éljek: az Aranyszárny Triót választó ügyfél a jelzáloghitel lejáratakor akár új bútorokat is vehet a lakásába, tehát ezzel a konstrukcióval,nemcsak hitelét törleszti, hanem újabb pénzügyi lehetőségek is megnyílhatnak előtte.

– Izgalmasan hangzik, de hogyan működik ez a konstrukció?
Tanácsadóink a hitelfelvételi folyamat során végig segítik mind a banki mind a biztosítói kapcsolattartást. Ügyfeleink a jelzáloghitel futamideje alatt a kamatot és a kezelési költséget a bank felé, a tőketartozás részleteit pedig biztosítónk felé fizetik. Ez utóbbit az Aranyszárny Trió befektetési egységekhez kötött életbiztosításba forgatjuk. A jelzáloghitel tőketörlesztésére összegyűjtött megtakarításokhoz igény szerint többféle kockázatú eszközalapból állítható össze a befektetési portfólió. A tőketartozás megtérülésén felüli többletnyereséggel pedig az ügyfél rendelkezhet a szerződés lejáratakor. A befektetések kezelése nyilvános, így az eszközalapok árfolyamából folyamatosan tájékozódhat, hogy aktuálisan mennyit érhet a megtakarítása, és milyen további befektetési lehetőségei vannak.

– Csak ezzel növelheti megtakarítását?
Meghatározott díjfizetési határok felett még ajándék befektetési egységeket adunk bónuszként ügyfeleinknek.
Illetve lehetősége van eseti díjak befizetésével is növelni megtakarítási számláját.

– Milyen további előnyei vannak ennek a pénzügyi konstrukciónak?
A Generali Aranyszárny Triója egy rendkívül rugalmas megtakarítási forma. Az ügyfél az értékkövetés mértékének megválasztásával befolyásolhatja a biztosítási szerződés kezdeti díját, valamint dönthet arról is, hogy milyen díjfizetési ütemben kívánja fizetni a megtakarítások részleteit. Továbbá a biztosítás szolgáltatása kamatadó-mentes, és nem terheli örökösödési illeték sem.

– Mennyire kezelhető rugalmasan a „három az egyben” konstrukció biztosítási része a futamidő alatt?
E tekintetben is igyekeztünk ügyfeleink igényeihez alkalmazkodni. Életbiztosítási szerződéseiken különböző tranzakciók kezdeményezhetők. Például a futamidő alatt lehetőség van a befektetési eszközalapok közötti átváltásra, átirányításra, valamint esetenként a bank hozzájárulásával részleges visszavásárlásra is. Módosítható a biztosítási összeg, és kiegészítő biztosítások kötésére is lehetőség van.

További részletekért, kérjük, keresse fel a www.generali.hu/trio internetes oldalunkat vagy hívja a 06-40-200-250-es telefonszámon TeleCenterünket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik