Belföld

Gránátot találtak a Fidesz-székháznál

Két, robbanótöltet nélküli kézigránátot találtak a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt. Előző este fenyegető levél érkezett a pártirodába azzal, hogy „békés oktató eszközt” fognak kapni, ami legközelebb már „halált fog vinni”. Egyes értesülések szerint a robbanószerek mellett rovásírásos levelet is találtak.

A Fidesz Lendvay utcai székházánál péntek reggel nyolc óra előtt talált furcsa tárgyat egy járókelő, amelyre felhívta a biztonsági szolgálat figyelmét. A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának vizsgálata megállapította, hogy a kerítésnél egy robbanótöltet nélküli szovjet gyakorlógránát volt. A párt Cukor utcai irodájának bejárata előtt is talált egy rozsdás tojásgránátot az egyik alkalmazott, de abban a gránátban sem volt robbanótöltet.

Gránátok a Fidesz-székház előtt (fotó: MTI)

Gránátok a Fidesz-székház előtt (fotó: MTI)

A Magyar Nemzet Online fotói szerint a gránát mellett rovásírásos levelet hagytak, amiről a rendőrség még csak annyit mondott, hogy az összes körülményt vizsgálják. Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy a párt elnöki kabinetjének biztonsági igazgatósága a párt politikusainak és irodáinak biztonsága érdekében a szükséges intézkedéseket már megtette.

Csütörtök éjjel fenyegető levelet kaptak, amelyben a feladó „békés oktató eszköznek” nevezi a küldeményt, és kilátásba helyezi, legközelebb „halált fog vinni” – mondta Dobos Gábor, a Fidesz V. kerületi irodavezetője. Azért is ijesztő a fenyegető levél és a gránát, mert az épületben nem csak Fidesz-iroda, hanem gyermekmegőrző is működik – tette hozzá. Dobos Gábor szerint a jövőben elővigyázatosabbak, figyelmesebbek lesznek, de arról még nincs tudomása, hogy rendőri védelemmel vagy térfigyelő kamerával erősítenék meg az iroda biztonságát.

Az MSZP az erőszak és a megfélemlítés minden formáját elutasítja, függetlenül attól, hogy az melyik politikai oldalt éri – mondta Nyakó István, az MSZP szóvivője. Ugyanilyen szolidáris mondatokat várna akkor is, amikor baloldali politikusokat ér támadás. Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter úgy fogalmazott, hogy nem lehet olyan politikai motívum, ami igazolna bármiféle megfélemlítési kísérletet. A jogállamnak egyformán meg kell védenie az ilyenfajta megfélemlítési kísérletekkel szemben mindenkit, aki a köz érdekében demokratikus politikát folytat. A rendőrség így is fog tenni – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik