Belföld

Visszatér Fodor és Szent-Iványi

Fodor Gábor és Szent-Iványi István is visszatér az SZDSZ ügyvivői testületébe. A tagságát múlt pénteken felfüggesztő négy ügyvivő közül Béki Gabriella és John Emese már kedden jelezte visszatérését.

A távirati irodának Fodor Gáborral nem sikerült beszélnie, de környezetéből megerősítették, hogy a politikus visszatér a testületbe. Szent-Iványi István európai parlamenti képviselő közölte, hogy újra ügyvivőként tevékenykedik a jövőben. Ezt hivatalosan nem jelentette be, de miután a keddi összevont ügyvivő testületi és frakcióülésen arról döntöttek, hogy kezdeményezik a rendkívüli küldöttgyűlés összehívását, okafogyottá vált mandátumának felfüggesztése.

Szent-Iványi azután dönti el, hogy indul-e az elnöki posztért, ha a párt országos tanácsának április 5-i ülése után már látja, milyen helyzet alakult ki, és kik akarnak elindulni a választáson. Múlt hét pénteken négy ügyvivő, Fodor Gábor, Szent-Iványi István, John Emese és Béki Gabriella függesztette fel ügyvivő testületi tagságát. Béki Gabriella és John Emese kedden nyilatkozott arról, hogy visszatér a testületbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik