Belföld

Red Dot díjat nyert a Planes (X)

Újabb Haworth termékcsaládot tüntetett ki a Design Zentrums Nordrhein Westfalen

Jubileum a Haworth életében: A cég idén 8. alkalommal vehette át a Design Zentrums Nordrhein Westfalen által fémjelzett Red Dot díjat „termékdesign“ kategóriában.

A Planes megalkotásával a Haworth Design Team és Daniel Figueroa belsőépítész egy olyan időtlenül elegáns „kommunikációs” bútort hozott létre, mely könnyedén integrálható bármely környezetbe.

Red Dot díjat nyert a Planes (X) 1

A tervezők az inspirációt a bauhaus-építészetből merítették. Ebben a korszakban – 1919 és 1933 között – jöttek létre ugyanis azok az alapelvek, amelyek a design-t, a modern építészetet és művészetet demokratikus termékként és a társadalom kifejezésének eszközeként aposztrofálták.
Hasonló atmoszférának – az állandóan váltakozó felvonások színpadának – látja Figueroa az irodát.

A nemzetközi tekintélyekből összeállított zsűri idén kivételesen nehéz helyzetben volt. Mivel a Red Dot Award világszerte a minőség pecsétje, a pályázaton meglehetősen sok, nagy értékű termék vett részt – 51 országból 3203 nevezés érkezett. A különböző ipari termékek gyártói és tervezői 16 termékcsoportban versenyezhettek a kitüntetésért.

Red Dot díjat nyert a Planes (X) 2

A német formatervezési központ 1955 óta tünteti ki a nemzetközileg kiemelkedő design-termékeket híres piros pontjával a minőségi tervezés, a környezetbarát gyártási technológia, az egyediség és az ötletgazdagság együttesének értékelésével.
A Planes mind a négy vonatkozásban meggyőzőt alkotott.

Thorsten Prée, a németországi Haworth ügyvezetője lelkesen nyilatkozott a kitüntetéssel kapcsolatban: „A díj azt mutatja, hogy jó úton haladunk. Kitűzött célunk továbbra is, hogy harmonikus összhangot teremtsünk a megnyerő design és ésszerű funkcionalitás között.“

www.haworth.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik