Belföld

Hózáport hoz József

Több-kevesebb napsütés mellett kisebb záporokra, hózáporokra számíthatunk, a hőmérséklet 8-10 fok körül alakul. A hét folyamán egyre romlik az idő, hétvégére hűvös, szeles, esős idő várható.

Szerdán a délutáni órákban marad a változóan felhős idő, de több-kevesebb napsütés mindenhol várható. Késő délután az erősebben felhős területeken, főleg északon, északkeleten alakulhat ki kisebb zápor, hózápor – írja az Időkép.hu. A szél napközben élénk nyugati lesz, nyugaton erős lökésekkel, majd estére mérséklődik. Napközben 8 és 10 Celsius-fok körüli értékeket mérhetünk.

Erősen felhős, borult lesz a csütörtök reggel, csapadékra az északi, északkeleti országrészben lehet számítani. A szél mérsékelt északnyugati, nyugati irányú lesz, a hajnali órákban -1 és 2 fok közé süllyed a hőmérő higanyszála. Csütörtök délután országszerte változóan felhős, szeles idő várható, a felhőátvonulásokból főleg keleten, északkeleten többfelé lehet számítani ismétlődő hózáporokra, záporokra. Az északi északnyugati szél sokfelé tartósan élénk lesz, melyet helyenként erős széllökések is kísérhetnek. A hőmérsékleti maximum, 7 és 8 Celsius-fok körül alakul.

Pénteken még fagyos lesz a hajnal, majd megélénkülő, helyenként viharos délies légmozgás mellett nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, csapadékosabbra fordul az időjárás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7-9 fok közelében alakul. Szombaton túlnyomóan borult lesz az ég, ismétlődő, helyenként jelentős mennyiségű csapadékra van kilátás. Élénk lesz a szél, kora reggel 1-5, délután nyugaton 3-5, keleten 6-10 Celsius-fok valószínű.

A távolabbi előrejelzéshez kattintson a FigyelőNet időjárás oldalára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik