Belföld

Egész Európa 3D-ben – sikeresen debütált a Nav N Go új navigációs szoftvere a CeBIT-en (X)

A Nav N Go bemutatta 3D navigációs szoftverét a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai kiállításán. A CeBIT látogatói és a német sajtó is nagy érdeklődéssel fogadta a nevezetes épületeket, házakat és domborzatot is megjelenítő Nav N Go iGO 8-at, mely szó szerint új dimenziót jelent a navigációs szektorban.

A Nav N Go újra lenyűgözte a navigációs piacot

A Nav N Go a múlt heti CeBIT-en jelentette be, hogy áprilisban dobja piacra 3D navigációs szoftvermegoldásának SD memóriakártyás változatát, a Nav N Go iGO 8-at. Az új termék nagy felbontású, domborzati elemeket, síkból kiemelkedő utakat, tájékozódási pontokat és épületeket is feltüntető térbeli navigációs térképeket tartalmaz, melyek Európa 42 országában biztosítanak háztól házig navigációt. A Nav N Go iGO 8 a jelenleg elérhető legtöbb mobil PDA-val kompatibilis. Emellett további térképek és tartalmak is kaphatók lesznek minden olyan ország kiskereskedőinél, ahol Nav N Go disztribútorok tevékenykednek. Az újfajta képi megoldás a navigációt vizuális élménnyel is fokozza, melyre érezhetően van kereslet a piacon.

A Nav N Go standja az idei CeBIT-en

A Nav N Go standja az idei CeBIT-en


“A térhatású navigációs szoftverek iránti igény megugrott az európai piacokon. Az előrejelzések szerint 2012-re az Európában használt eszközök 90-95 százaléka fényképi hűséget tesz majd lehetővé”
– mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója. „Ennek eredményeképpen partnereink és a végfelhasználók is nagy érdekélődéssel várják a Nav N Go iGO 8-ra való áttérést. Reméljük, hogy az új szoftvert Magyarországon is szeretni fogják majd, legalább annyira, mint az elődjét.”


Annak érdekében, hogy ez a technológia számos mobil eszközön is könnyen elérhető legyen az európai vevők számára, a Nav N Go már korábban stratégiai fontosságú partnerkapcsolatot alakított ki olyan globális vállalatokkal, mint a Harman Kardon, az LG Electronics, a Sony Computer Entertainment Europe, a QNX Software Systems, az Asus Computer GmbH, a Clarion Europe GmbH és a Pioneer Europe NV.

A Nav N Go örömmel látja az Asus R300 és R700 navigációs eszközök megjelenését, és nagy várakozással tekint a Sony Nav N Go iGO 8 szoftvert tartalmazó PlayStation®Portable ez év tavaszára tervezett bemutatója elé.

Térképek a világ minden táján
A pontos és megfizethető digitális térképeiről ismert Nav N Go iGO 8 világszerte több mint 70 országot fed le navigálható térképekkel, amelyek a közelmúlt óta magukba foglalják Ausztráliát, Argentínát, Ciprust és Indiát is. Azóta, hogy nemrég megvásárolta a digitális térképkészítéssel foglalkozó magyar Top-Mapet, a Nav N Go olyan helybeli térképész cégeknek is tud támogatást nyújtani, ahol a vezető digitálistérkép szolgáltatóknak nincs, vagy csak korlátozott a lefedettsége az adott térségre vonatkozóan. Ennek köszönhetően a Nav N Go partnerei egyedülállóan előnyös helyzetbe kerülhettek, és így a kelet-európai piac több mint 70 százaléka az ő kezükben van.

Nav N Go iGO 8 screenshot

Nav N Go iGO 8 screenshot

Az üzleti sikert az olyan egyedülálló tulajdonságok is biztosítják, mint a könnyű portolhatóság különböző hardverekre és operációs rendszerekre, a nagy teljesítményű tömörítési technológia, valamint a teljes testreszabhatóság mind a felhasználói felületek, mind a munkafolyamatok terén. A szoftver több mint 45 nyelvet támogat, beleértve az arabot, kínait, görögöt, hébert, japánt és az oroszt is, így semmi akadálya annak, hogy egész Európában és azon túl is keresett legyen, sőt! A Nav N Go 3D-s navigációs megoldása már az Egyesült Államokban is bemutatkozott januárban. A nagy érdeklődéssel kísért Las Vegas-i CES-en a szoftver Észak-Amerika térképes változatát jelentették be, ami felkeltette a legnagyobb cégek érdeklődését is, így a magyar vállalkozás a tengerentúlon is megvetette a lábát. Az Amerika térképes verzió itthon is megjelenik majd, így akkor sem kell lemondani a 3D-s navigálásról, ha messzire utazunk.

Egyre több készülék Nav N Go-s navigációval
A Nav N Go-nak ma már több mint 70 partnere van világszerte, így nem lesz meglepő, ha sorra jelennek majd meg az új 3D-s szoftverek a különféle nagy márkák készülékeiben. Pont a CeBIT és a hasonló kiállítások szolgáltatják a legjobb helyszínt az ilyen üzleti megállapodásokhoz, nem titok, hogy a magyar cég a korábbi CeBIT-eken kötött üzletet legtöbb partnerével. A Nav N Go stand tárgyalói ezúttal is telítettek voltak, így bizonyára újra sikeres együttműködések születtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik