Belföld

Bajnai egymillióra perli Orbánt

Egymilliós nem vagyoni kártérítést kér Bajnai Gordon Orbán Viktortól az uniós pénzek szétosztásával kapcsolatos kijelentései miatt.

A kifogásolt kijelentések közzétételekor az uniós pénzek szétosztásáért felelős miniszteri posztot betöltő Bajnai Gordon a Fidesz elnökének szeptemberben a Magyar Nemzet online kiadásában nyilvánosságra hozott kijelentéseit kifogásolta.

Orbán Viktor akkor többek között arra utalt, hogy az új baloldal elfoglalta a szocialista pártot, s az „új baloldal” emblematikus figuráinak a miniszterelnököt, az uniós pénzek szétosztásáért felelős minisztert és a „Zuschlag Jánosokat” nevezte. Továbbá hozzátette azt is: az állami, uniós pénzeket „maffiamódszerekkel” osztják szét, tüntetik el.

A Fővárosi Bíróságon folyó eljárás során a felperes jogi képviselője azzal érvelt, a véleménynyilvánítás szabadsága nem terjedhet addig, hogy ügyfelét megpróbálják befeketíteni, valótlan tényállításokkal úgy beállítani, hogy bűncselekmények elkövetésének részese lenne.

Az alperes jogi képviselője ugyanakkor azzal érvelt: felperes tévedett, amikor úgy vélte, Orbán Viktor tényállításokat tett, holott az alperes csupán közszereplőként fogalmazta meg politikai véleményét azzal az uniószerte közismert jelenséggel kapcsolatban, hogy problémák vannak az EU-s pénzek szétosztása körül.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik