Belföld

Orbán: az otthonmaradók a nemet támogatják

Kampánykörútját Debrecenben folytatta Orbán Viktor. Ezúttal nem találkozott egészségügyi dolgozókkal, sokkal inkább a vállalkozók és fiatalok társaságát kereste. Este pedig egy helyi biliárdszalonba is ellátogat.

A Fidesz elnöke kampánykörútja következő állomásán, Debrecenben kerülte a nagy nyilvánosságot, inkább zártkörben tárgyalt, illetve beszélgetett. Délelőtt az impozáns Lycium Hotelben találkozott Hajdú-Bihar megyei vállalkozókkal. Ezt követően elmondta: „igent kell mondanunk a gazdasági növekedésre, igent kell mondanunk a saját kis- és középvállalkozóinkra, így lesz Magyarországon nagyobb növekedés, nagyobb munkajövedelem, nagyobb családi támogatás és nagyobb egészség”.

Cselekvésre bíztatta a fiatalokat

A pártelnök ezután sorra járta a cívisvárosi médiumokat, a helyi rádióban, és az önkormányzat által fenntartott Debrecen című hetilapnál is megfordult. A délután folyamán politológus hallgatókkal találkozott a Hotel Nagyerdőben. Itt főleg a tandíjról, illetve a fiatalok aktivitásáról esett szó. Az egyetemistákkal beszélgetve kitért arra, hogy mi is a különbség a két generáció között. Megítélése szerint a mai diákság nem elég radikális, inkább az időseb korosztály „mozgolódik”.

A mintegy 150 érdeklődőt cselekvésre bíztatta, ám hogy mit csináljanak, és hogy hogyan szervezzék meg magukat, saját belátásukra bízta. Mint elmondta, ők már a rendszerváltásnál bizonyítottak. Orbán beszélt arról is, hogy nem érzi a fiatalokban a tüzet. A hallgatóság kérdésekkel záporozta az elnököt, aki minden egyes kérdést alaposan megválaszolt.

Orbán Viktor Debrecenben (Fotó: Bihari Szabolcs)

Orbán Viktor Debrecenben (Fotó: Bihari Szabolcs)

A nemek oldalára áll, aki nem megy szavazni

Az egyik hallgató azt fejtegette, hogy aki a népszavazáson otthon marad az is egy álláspontot képvisel. Orbán szerint, aki nem megy el szavazni az inkább a „nemek” oldalán áll. Hozzátette: nincs olyan ember, aki független. Mindenki tartozik valahova, még ha szégyelli is, hogy másképp gondolkozik.

A beszélgetés végén a szervezők köszönetüket fejezték ki, hogy ellátogatott hozzájuk. Ajándék gyanánt egy DVSC sállal lepték meg, utalván arra, hogy a Felcsút csapata szombaton a cívisvárosba látogat egy edzőmeccsre és vélhetően Orbán Viktor is a csapattal tart majd. A pártvezér szélsebesen távozott ezután, hogy helyi Fideszes képviselőkkel találkozzon. Az este folyamán a város egyik legjobb biliárd szalonjába megy, ahol képviselőkkel játszik majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik