Belföld

Megbízható távfűtés

Napjainkban a klímaváltozás negatív hatásai sajnos egyre inkább érvényesülnek. Globális felmelegedésről beszélünk, s lassan beivódik tudatunkba, hogy ennek jelei néhol szélsőséges időjárás formájában mutatkoznak.

A megváltozott globális és helyi körülményekhez alkalmazkodni kell. Rugalmassággal, nagyfokú rendelkezésre állással, mely biztosítéka annak, hogy a fogyasztók mindenkor igénybe vehessék az alapvető közüzemi szolgáltatásokat. Természetesnek tartjuk, hogy van áram, mely fényt ad és működteti elektromos berendezéseinket, s ugyanígy természetes, hogy ha tartósan hideg van, bekapcsoljuk a fűtést. A fűtési szezon idején különös kellemetlenséget jelent a téli időszak kiszámíthatatlan hőmérséklet-ingadozása. Az Atel Csepeli Vállalatcsoport mintegy 20 000, távfűtést használó csepeli és pesterzsébeti háztartás számára biztosítja évek óta a biztonságos és folyamatos fűtési szolgáltatás kényelmét.

A Csepel II. Erőmű Magyarország teljes villamos energia igényének megközelítőleg 6%-át biztosítja, így évente mintegy 350.000 család villamos energia igényét elégíti ki, az áramtermelés melléktermékeként keletkező hőt a FŐTÁV Zrt.-vel együttműködésben pedig a távhőszolgáltatási rendszerbe táplálják.

A Csepel II. Erőműben minden évben már nyáron megkezdődnek a fűtési szezon előkészületei. Ennek köszönhetően megfelelő kapacitással tudnak működni a néhol szélsőségesebb időjárási körülményeket produkáló őszi-téli időszakban is. A korai felkészülés keretében tesztelik és beállítják a távfűtésben résztvevő forróvíz kazánokat és rendszereket. A vízkivételi mű beszívó csatornái pedig a téli jégzajlás esetén sem tömődhetnek el. Emellett folyamatosan üzembe helyezik a hőhasznosító kazánokban, a téli időszakban használt villamos fűtőtesteket, így azok a téli napokon sem fagynak el.

A Csepel II. eredményes működésének alapja, hogy ez az első független, újépítésű magyar erőmű, mely 2000 novemberében kezdte meg kereskedelmi üzemelését. Korszerű és hatékony energiatermelése az úgynevezett kombinált ciklusú gázturbinás (KCGT) rendszernek köszönhető.

Az
Atel Csepeli Vállalatcsoport
aktív társadalmi szerepvállalása mellett a környezet- és természetvédelem iránt is elkötelezett. A Csepel II. Erőmű működése rugalmassága mellett rendkívül biztonságos és környezetbarát. Az Atel Csepeli Vállalatcsoport bevezette a környezetközpontú irányítási rendszert (KIR) is, hogy bizonyítsa a környezetvédelem iránti elkötelezettségét. A Csepel II. Erőmű így 2002 óta egy független tanúsító szervezet által bizonyítottan megfelel az ISO 14001 nemzetközi szabványkövetelményeinek is.

A svájci Aare-Tessin Ltd. for Electricity (Atel) energia-ipari társaság (
www.atel.eu
), mely Európa egyik piacvezető vállalata, 2002. szeptember 10-e óta tulajdonosa a csepeli gyártelep területén működő Csepel II. Erőműnek.
Az Atel kiemelkedő elhivatottsággal vezeti az új erőművet is magába foglaló vállalatcsoportot.

Honlap:www.atel-csepel.hu

Megbízható távfűtés 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik