Belföld

Éjféltől már magyarul a 7. Harry Potter

Egyes könyvesboltok rendkívüli nyitva tartással és programokkal készülnek a Harry Potter-sorozat utolsó kötetének magyar nyelvű megjelenésére. Az Animus Kiadó gondozásában megjelenő Harry Potter és a Halálos Ereklyék című könyv pénteken éjféltől kapható.

A budapesti Libri Könyvpalota pénteken este hat órától különleges programokkal várja a varázslótanonc története iránt érdeklődőket. A kötetek fordítója, Tóth Tamás Boldizsár, valamint Kiskovács Attila, az Abszol-út avagy Harry Potter nyomában című film egyik készítője is az este vendége lesz, de jelmezverseny és Horcrux-keresés is várja a közönséget a befejező kötet éjféli leleplezése előtt.

A Varázslat Ifjúsági Klub a Millennium Könyvesházban tart zártkörű Megjelenésnapi Partit. A Teréz körúti üzletben előzetes bejelentkezés alapján a klub tagjait meglepetésekkel várják a szervezők.

Az Alexandra hálózat két budapesti és hat vidéki boltja éjféltől egy óráig várja azokat a rajongókat, akik a megjelenés pillanatában szeretnék megvenni a kötetet. Az első példányokat a főváros mellett az Alexandra pécsi, szegedi, debreceni, kecskeméti, székesfehérvári és győri üzletében vásárolhatják meg az olvasók.

Az Animus Kiadó a hetedik részt a hatodikhoz hasonló mennyiségben, több mint 150 ezer példányban adja ki először. A kiadó abban bízik, hogy az új kötet megjelenésekor a régiek iránt is felélénkül újra a kereslet, a befejező részt pedig az első napokban fogják a legnagyobb példányszámban elkapkodni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik