Belföld

Orbán tévévitára hívja Gyurcsányt?

Orbán Viktor Fidesz-elnök arra készül, hogy a népszavazási kampány végén tévévitára hívja ki Gyurcsány Ferenc MSZP-elnök kormányfőt – írta a Népszava.

A lap úgy értesült az ellenzéki párthoz közel álló forrásból, hogy Orbán azért akar összecsapni riválisával, mert a Fideszben még mindig attól tartanak, hogy – hasonlóan 2004-hez – számukra ugyan kedvezően alakul majd a referendumon az igenek aránya, ám a részvétel elmaradhat az általuk várttól, így viszont a népszavazás eredménytelenné válhat. Úgy számolnak, hogy egy Orbán-Gyurcsány-vita felkorbácsolja a választók érzelmeit, és egyúttal megnöveli a részvételi szándékot.

Az újság szerint Orbán döntése meglepő, különösen annak fényében, hogy az ellenzéki párt és elnöke lassan másfél éve bojkottálja és negligálja a kormányfőt. Ráadásul, mint ismert, a 2006-os kampányban a Gyurcsány-Orbán-tévévitát egyértelműen a mai miniszterelnök nyerte meg, s ennek nem csekély hatása volt a választási eredményre is.

A Népszava úgy tudja, hogy Várhegyi Attila, a Fidesz korábbi szervezési igazgatója – aki vezérigazgatói állást vállalt Széles Gábor médiacégében – visszatért az ellenzéki párthoz, és ténylegesen ő vezeti majd a párt népszavazási kampányát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik