Belföld

Nagyobb szabadság a nyomtatásban

A HP új kellékanyag portfoliójának köszönhetően mostantól a nyomtatók mellett igényeinknek megfelelően választhatunk tintapatront is. Ráadásul a kinyomtatható oldalak számáról sem érdemes elfeledkeznünk, mivel a cég a jövőben azt is feltünteti a dobozain.

Meglepetés érhet minket, ha megszokásból próbálunk nyomtatónkhoz tintapatront vásárolni, hiszen kicsit más csomagolással fogunk találkozni, mint amit eddig megismerhettünk. A HP ugyanis megújította kellékanyag portfolióját annak érdekében, hogy vásárlói a printerekhez hasonlóan a festékkazetták közül is kiválaszthassák az igényeiknek leginkább megfelelő eszközt. Így innentől gyakorlatilag kedvünkre válogathatunk a patronok között nyomtatási óhajaink alapján, miközben az elérhető oldalkapacitásról is valós képet kaphatunk.



Kibővült lehetőségek


Az új árazással és színkódokkal jelölt csomagolásokkal a HP ugyanis egyrészt igyekszik megkönnyíteni a vásárlói döntéshozatalt, másrészt megpróbálja kiszolgálni azon kívánságot is, amelynek értelmében felhasználói sokszor nagymértékben eltérő igényeket támasztottak ugyanazon nyomtató platformok esetében is. Ennek értelmében immár háromfajta megoldás közül választhatunk. A kék csomagolású Standard Print Cartridge a viszonylag ritkán és csak kis mennyiségben nyomtató felhasználók számára készült, akik pénztárcabarát áron az elérhető legjobb minőségre vágynak. Az eredeti HP tintapatronok ugyanis már 2590 forintos ártól elérhetőek.[1] Míg a zöld csomagolású Value Print Cartridges azoknak lehet jó alternatíva, akik gyakran és nagy mennyiségben nyomtatnak, mivel a gazdaságos festékkazettáknak köszönhetően akár 55 százalékos megtakarítás is elérhetővé válhat.[2] Végül a piros csomagolású Speciality Print Cartridge segítségével pedig növelhetjük nyomtatónk teljesítményét, hiszen a létező legjobb eredményt érhetjük el vele az átlagosnál speciálisabb igények esetén is, mint például az otthoni fotónyomtatás. Ráadásul mindegyikük HP Vivera tintával van töltve, amelynek köszönhetően a fejlesztő speciális fotópapírjain olyan jó minőségű képeket is nyomtathatunk, amelyek generációkon át ellenállnak a fakulásnak.



Átláthatóbb teljesítmények


A választási szabadsághoz ezen túl átláthatóság is társul, hiszen a HP a jövőben feltünteti tintasugaras nyomtatópatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást is. Vagyis innentől a hagyományos milliliter adat helyett már azt a konkrét oldalszámot olvashatjuk le az általunk vásárolt festékkazetta dobozáról, amennyi kinyomtatására az adott patron képes . A múltban ezt nehéz volt meghatározni – mégpedig két fő ok miatt. Először is, a különböző nyomtatási rendszerek másként használják fel a tintát, így a patronban található tinta mennyiségéből nem mindig állapíthattuk meg megbízhatóan, hány oldalt lehet az adott patronnal készíteni. Másodsorban minden gyártó a saját módszere szerint mérte a tintakapacitást, így a felhasználók nehezen tudták összehasonlítani a megadott értékeket.



A változásokat miatt a HP ugyanakkor igyekszik minimálisra csökkenteni a többféle választási lehetőség okozta esetleges zűrzavart, s ezért kiskereskedelmi partnereit tintaválasztást segítő útmutatókkal, úgynevezett kompatibilitási táblázatokkal látja el. Ezek az eszközök jelentősen megkönnyítik a vásárlók tájékozódását, mivel segítségükkel jóval egyszerűbbé válik a festékkazetták közötti eligazodás.





[1] HP Vivera tintával töltött HP 363 színes tintapatron ajánlott bruttó fogyasztói ára. A tényleges ár országonként változhat.


[2] Az 55%-os megtakarítás fekete szöveg nyomtatása esetén érhető el a HP ajánlott bruttó fogyasztói ára és az oldal kapacitás adatok összehasonlítása alapján a HP 350 és a HP 350XL tintapatron esetében (az utóbbi külön megvásárolható, nem tartozéka a nyomtatónak). A részletek elérhetőek a hp.com/go/pageyield weboldalon.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik