Belföld

Nagyobb szabadság a nyomtatásban

A HP új kellékanyag portfoliójának köszönhetően mostantól a nyomtatók mellett igényeinknek megfelelően választhatunk tintapatront is. Ráadásul a kinyomtatható oldalak számáról sem érdemes elfeledkeznünk, mivel a cég a jövőben azt is feltünteti a dobozain.

Meglepetés érhet minket, ha megszokásból próbálunk nyomtatónkhoz tintapatront vásárolni, hiszen kicsit más csomagolással fogunk találkozni, mint amit eddig megismerhettünk. A HP ugyanis megújította kellékanyag portfolióját annak érdekében, hogy vásárlói a printerekhez hasonlóan a festékkazetták közül is kiválaszthassák az igényeiknek leginkább megfelelő eszközt. Így innentől gyakorlatilag kedvünkre válogathatunk a patronok között nyomtatási óhajaink alapján, miközben az elérhető oldalkapacitásról is valós képet kaphatunk.Kibővült lehetőségek


Az új árazással és színkódokkal jelölt csomagolásokkal a HP ugyanis egyrészt igyekszik megkönnyíteni a vásárlói döntéshozatalt, másrészt megpróbálja kiszolgálni azon kívánságot is, amelynek értelmében felhasználói sokszor nagymértékben eltérő igényeket támasztottak ugyanazon nyomtató platformok esetében is. Ennek értelmében immár háromfajta megoldás közül választhatunk. A kék csomagolású Standard Print Cartridge a viszonylag ritkán és csak kis mennyiségben nyomtató felhasználók számára készült, akik pénztárcabarát áron az elérhető legjobb minőségre vágynak. Az eredeti HP tintapatronok ugyanis már 2590 forintos ártól elérhetőek.[1] Míg a zöld csomagolású Value Print Cartridges azoknak lehet jó alternatíva, akik gyakran és nagy mennyiségben nyomtatnak, mivel a gazdaságos festékkazettáknak köszönhetően akár 55 százalékos megtakarítás is elérhetővé válhat.[2] Végül a piros csomagolású Speciality Print Cartridge segítségével pedig növelhetjük nyomtatónk teljesítményét, hiszen a létező legjobb eredményt érhetjük el vele az átlagosnál speciálisabb igények esetén is, mint például az otthoni fotónyomtatás. Ráadásul mindegyikük HP Vivera tintával van töltve, amelynek köszönhetően a fejlesztő speciális fotópapírjain olyan jó minőségű képeket is nyomtathatunk, amelyek generációkon át ellenállnak a fakulásnak.Átláthatóbb teljesítmények


A választási szabadsághoz ezen túl átláthatóság is társul, hiszen a HP a jövőben feltünteti tintasugaras nyomtatópatronjainak csomagolásán az ISO szabvány szerinti oldalkapacitást is. Vagyis innentől a hagyományos milliliter adat helyett már azt a konkrét oldalszámot olvashatjuk le az általunk vásárolt festékkazetta dobozáról, amennyi kinyomtatására az adott patron képes . A múltban ezt nehéz volt meghatározni – mégpedig két fő ok miatt. Először is, a különböző nyomtatási rendszerek másként használják fel a tintát, így a patronban található tinta mennyiségéből nem mindig állapíthattuk meg megbízhatóan, hány oldalt lehet az adott patronnal készíteni. Másodsorban minden gyártó a saját módszere szerint mérte a tintakapacitást, így a felhasználók nehezen tudták összehasonlítani a megadott értékeket.A változásokat miatt a HP ugyanakkor igyekszik minimálisra csökkenteni a többféle választási lehetőség okozta esetleges zűrzavart, s ezért kiskereskedelmi partnereit tintaválasztást segítő útmutatókkal, úgynevezett kompatibilitási táblázatokkal látja el. Ezek az eszközök jelentősen megkönnyítik a vásárlók tájékozódását, mivel segítségükkel jóval egyszerűbbé válik a festékkazetták közötti eligazodás.

[1] HP Vivera tintával töltött HP 363 színes tintapatron ajánlott bruttó fogyasztói ára. A tényleges ár országonként változhat.


[2] Az 55%-os megtakarítás fekete szöveg nyomtatása esetén érhető el a HP ajánlott bruttó fogyasztói ára és az oldal kapacitás adatok összehasonlítása alapján a HP 350 és a HP 350XL tintapatron esetében (az utóbbi külön megvásárolható, nem tartozéka a nyomtatónak). A részletek elérhetőek a hp.com/go/pageyield weboldalon.


Címkék: Címoldal

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

(FILES) In this file photo taken on April 21, 1999 Denver area residents comfort one another during a candle light vigil at Civic Center Park in Denver, CO, held in honor of the students and one teacher killed at Columbine High School in Littleton, CO on  April 20, 1999, when two former students opened fire on their classmates during a suicide mission. - This year marks the 20th anniversary of the Columbine High School shooting, when two youths aged 17 and 18 armed with guns and home-made bombs killed 12 students and a teacher at Columbine high school in Littleton, Colorado before they both committed suicide. (Photo by JEFF HAYNES / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.