Belföld

Már Romániában van a késelő kisfiú

Szerdán délben elhagyta Magyarország területét Ártándnál az a személygépkocsi, amelyben hazaszállítják azt a román állampolgárságú kisfiút, aki a múlt héten szúrt combon egy fiatalt Budapesten a Blaha Lujza téren.

A kisfiú a személygépkocsi hátsó ülésén középen ült, mellette két oldalon a BRFK ifjúságvédelmi munkatársa és a Gyermekvédelmi Szolgálat képviselője vette körül. A kisfiút szállító személygépkocsi megállás nélkül hajtott át a határon a román oldalra, ahol megtörténik a hivatalos átadás.


Tafferner Éva, a BRFK szóvivője a helyszínen elmondta, hivatalosan déli 12 órakor adták át a gyereket a román hatóságoknak, majd a magyar oldalon rövid sajtótájékoztatón ismertették az átadás körülményeit.


Tonk Gabriella, a romániai gyermekjogvédelmi hatóság helyettes államtitkára az MTI-nek elmondta: a román rendőrség már tavaly értesítette a Hargita megyei gyermekvédelmi igazgatóságot, hogy a gyermek szülők nélkül tartózkodik Magyarországon.



Már Romániában van a késelő kisfiú 1

Kisbusszal szállítják Csíkszeredára a késelõ fiút (fotó: MTI)


Az MTI korábbi információi szerint a kisfiút Csíkszeredára szállítják. A gyereket befogadó Hargita megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság ügyvezető igazgatója, Bartha Éva korábban a távirati irodának elmondta: megpróbálják a lehető legjobb körülmények közé helyezni Romániában a fiút.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik