Belföld

A Nav N Go Amerikában is sikerrel mutatkozott be

Európai sikerei után a Nav N Go a tengerentúlt is meghódította. A magyar fejlesztőcég az észak-amerikai kontinensen elsőként mutatkozott be valódi 3D képi megjelenítésű navigációs szoftvermegoldásával. A házakat és domborzatot is valósághűen ábrázoló Nav N Go iGO 8 a Las Vegas-i CES kiállításon debütált, márciustól pedig már itthon is kapható lesz önálló termékként.

Egy magyar cég Amerikában
A navigációs piac szakértői szerint 2012-re az Észak-Amerikában használatos navigációs eszközök mintegy 80 százaléka már a mostaninál sokkal fejlettebb technikájú, fényképszerű megjelenítést fog alkalmazni. Mivel az amerikai cégek még csak ismerkednek ezzel a technológiával, az európai GPS-navigációs piacon már jól ismert Nav N Go rendkívüli piaci előnyre tehet szert első „valódi” 3D-s navigációs szoftverével, a Nav N Go iGO 8-cal, melyet a Las Vegas-i CES-kiállításon mutatott be az amerikai közönségnek.

A Nav N Go Amerikában is sikerrel mutatkozott be 1

Nav N Go stand – CES, Las Vegas


„Európában már bizonyítottunk, így Észak-Amerika teljesen logikus lépés számunkra. Mivel a GPS-alapú navigációs eszközök piaca az előrejelzések szerint 2006 és 2010 között 3 millióról 25 millióra emelkedik Észak-Amerikában, úgy gondoljuk, hogy tökéletes az időzítésünk. A CES-kiállításon sok jelentős céggel kötöttünk partneri megállapodást, így reményeink szerint az amerikai vevőket is megnyerhetjük magunknak. A Las Vegas-i kiállítás sikere tovább erősíti üzleti pozíciónkat, így a navigációs piacon betöltött jelenlegi helyünkről 2008-ban csak előrébb léphetünk” – mondta Fazakas András, a Nav N Go operatív igazgatója.

A Nav N Go Amerikában is sikerrel mutatkozott be 2

Nav N Go iGO 8


A Nav N Go az egyetlen olyan magyar cég, amely nemcsak kijutott a CES-re kiállítóként, de egy kétszintes standdal hívta fel magára a figyelmet. Az érdeklődő újságírók a Las Vegas-i utakon ki is próbálhatták a Nav N Go vadonatúj Észak-Amerika-szoftverét. A cég ügyvezető igazgatója egy Hummer Limousine-ban kísérte el a sajtó képviselőit, ahol megtapasztalhatták a 3D-s Nav N Go iGO 8 lenyűgöző előnyeit.

Tavasszal itthon is jön a Nav N Go iGO 8!
Az Európában már beharangozott, sőt, némely Mio, HP és Sony hardveren már élvezhető Nav N Go iGO 8-alapú navigációs szoftver egyesíti mindazt, amit a pontos térképek és a bravúros képi megjelenés nyújthat: a képernyőn a környező épületek és a nevezeteségek látványa, valamint a valósághűen elemelkedő utak és a domborzat segítik a navigálást.

A Nav N Go Amerikában is sikerrel mutatkozott be 3

Nav N Go iGO 8


Az egyedülálló megoldás tavasszal a magyar piacon is megjelenik: a Nav N Go iGO 8 Európa egy 2 GB-os microSD memóriakártyán tartalmazza majd teljes Európa térképét a 3D-s objektumokkal és domborzattal együtt. Emellett hazánkban először elérhetővé válik Észak-Amerika (USA és Kanada) térképe is, mely szintén egy 2 GB-os microSD memóriakártyán kerül forgalomba. A tervek szerint mindkét termék javasolt fogyasztói ára rendkívül kedvező lesz: az Európa-térképet tartalmazó szoftver várhatóan 39.000 Ft-ba, míg az észak-amerikai változat 31.000 Ft-ba fog kerülni. A régi iGO My way-felhasználók kedvezményes áron hozzájuthatnak majd az új, 3D-s szoftverhez, de természetesen azoknak is biztosítanak majd térképfrissítési lehetőségeket, akik nem szeretnék lecserélni korábbi szoftverüket. Az online update tavasztól térítés ellenében érhető el, a frissítések ára várhatóan 20.000 Ft körül alakul.

“A Nav N Go célja eddig is az volt, hogy sokak számára elérhetővé tegye a pontos navigáció élményét. Az új 3D-s szoftvermegoldás nem növeli meg igazából a termék árát, gyakorlatilag csak a hozzá tartozó térképadatokért kell fizetni tavasztól, a hűséges felhasználóknak pedig továbbra is biztosítunk kedvezményeket” – mondta Kátai Attila, a Nav N Go tartalomfejlesztési igazgatója.

navngo.com

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik