Belföld

Jégpálya marad az ország

Ónos és havas esőre hétfőn is számítani kell, elsősorban az északi területeken. A hőmérséklet napközben mindenütt néhány fokkal fagypont fölé emelkedik, de estére ismét fagyni fog. Hétfőre nincs harmadfokú meteorológiai riasztás előrejelezve.


A hétfői nap folyamán eleinte változóan felhős, sokfelé ködös idő várható, majd nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a délutáni óráktól főként az északi területeken számíthatunk csapadékra. A halmazállapota a Duna vonalától nyugatra inkább eső, a Tiszántúlon ónos eső és havas eső, az Északi-középhegységben viszont hó lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +4 fok, a késő esti +1, -4 fok között várható.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Az Időkép előrejelzése szerint kedden és szerdán leginkább az északi tájakon van esély ismét vegyes halmazállapotú csapadékra, amely egyaránt lehet hó, havas eső, ónos eső. Ahol fagypont közeli lesz a hőmérséklet, vagy az alatti, ott inkább hóra, havas esőre és ónos esőre van nagyobb esély, ahol a hőmérséklet meghaladja a 0 fokot, ott általában esőre lehet számítani.



Jégpálya marad az ország 1

Képgaléria: Jégpálya az ország (fotó: Gáti A./FN)


Ezeken a napokon a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4 fok között, a legmelegebb déli órákban 1 és 5 fok körül várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik