Belföld

Ónos eső várható hétvégén

Pénteken is felhős, borongós időre, -3 fok körüli csúcshőmérsékletre kell számítani. Szombattól a megérkező melegfront havas és ónos esőt hoz.

A pénteki nap folyamán tovább növekszik a felhőzet, és erősen felhős vagy borult lesz az ég, főleg a középső és a keleti országrészben helyenként tartós zúzmarás köddel. A ködből ónos szitálás, hószállingózás is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, késő estére -3, -8 fok várható.

Csúszkálhatunk hétvégén

Szombaton délnyugat felől egy melegfront felhő és csapadékrendszere miatt melegebb és nedvesebb léghullámok érkeznek fölénk a magasban. Emiatt országszerte borult, sokfelé csapadékos idő várható. A hőmérséklet mindenütt jóval fagypont alatt alakul, a hajnali órákat jellemző -6 és -10 fokról napközben is csupán -2 és -5 fokig emelkedik a hőmérséklet. Eleinte néhol havazás várható, melyet havas eső és napközben többfelé ónos eső vált fel.


Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!


Vasárnap sem várható javulás időjárásunkban: északon, északkeleten főként havazás, hószállingózás, másutt szórványosan havas eső, ónos eső várható – áll az Időkép előrejelzésében.

Jövő hét: +5 fok is lehet

Hétfőtől jelentősen mérséklődik a szél, és már csak kevés helyen várható újabb csapadék. A hőmérséklet napközben mindenütt néhány fokkal fagypont fölé emelkedik, de estére ismét fagyni fog.


Kedden és szerdán leginkább az északi tájakon várható hó, havas eső, ónos eső. Ezeken a napokon a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -4 fok között, a legmelegebb déli órákban 1 és 5 fok körül várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik